12.9 °C, 2.9 m/s, 63.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiTiek izstrādāts lēmumprojekts par jaunas iestādes dibināšanu
Tiek izstrādāts lēmumprojekts par jaunas iestādes dibināšanu
30/10/2021

Paplašinot un pilnveidojot Jelgavas valstspilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrības integrācijas pārvaldes funkcijas, izskatīšanai domē tiek izstrādāts lēmumprojekts un nolikums par jaunas  pašvaldības iestādes veidošanu. Tāpat plānots trīs pilsētas nevalstisko organizāciju (NVO) darbību pārcelt uz pašvaldībai piederošo ēku Skolotāju ielā 8. 

Jaunizveidojamās iestādes mērķis būs paplašināt darbību integrācijas jomā, vēl aktīvāk veicināt dažādu iedzīvotāju grupu iekļaušanos sabiedrībā un savstarpējo sadarbību starp dažādām pilsētas nevalstiskajām organizācijām. Viens no iestādes uzdevumiem būs  veicināt sabiedrības aktivitāti un sekmēt pilsoniskās sabiedrības līdzdalību procesu norisēs Jelgavā.  

 

Lai īstenotu un paplašinātu sabiedrības integrācijas programmas pasākumus un NVO savstarpējo sadarbību, viena no iecerēm ir trīs biedrību darbību pārcelt no ēkas Pasta ielā 44 uz ēku Skolotāju ielā 8.  Tādējādi biedrību vajadzībām pašvaldības telpas tiktu nodrošinātas vienuviet. Tas veicinātu ciešāku sadarbību starp dažādām NVO, kopīgu kvalitatīvu projektu izstrādi, kā arī ļautu veiksmīgāk iesaistīt lielāku mērķauditoriju izglītojošos pasākumos.

 

Šobrīd ēkā Skolotāju ielā 8 darbojas 41 biedrība, savukārt – Pasta ielā 44 – trīs. Divas no tām uz jaunām telpām plāno pārcelties jau tuvākajā laikā. Jāatgādina, ka telpas Skolotāju ielā 8 nevalstiskajām organizācijām tiek piedāvātas bez maksas, līdz ar to biedrībām, kas līdz šim darbojās Pasta ielā 44, pārcelšanās uz šo ēku nozīmētu NVO atbalsta fonda piešķirtos līdzekļus, kas līdz šim izmantoti telpu uzturēšanai, novirzīt dažāda veida aktivitātēm atbilstoši konkursa nolikumā definētajiem mērķiem un biedrību statūtos noteiktajām prioritātēm.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē