4.2 °C, 0.6 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas slimnīcā vakcinējušies visi ārsti; slimnīca personāla trūkumu neizjūt
Jelgavas slimnīcā vakcinējušies visi ārsti; slimnīca personāla trūkumu neizjūt
12/11/2021

15. novembrī arī Latvijas slimnīcās no darba būs jāatstādina tie darbinieki, kuri nav uzsākuši vakcinācijas procesu. Daļa slimnīcu nonākušas neapskaužamā situācijā, jo, piemēram, Daugavpils reģionālajā slimnīcā vakcināciju nav sākuši pat 300 darbinieku. Savukārt Jelgavas slimnīcas valdes loceklis Kārlis Smilga uzsver, ka mūsu pilsētas slimnīcā situācija ir stabila un arī pēc 15. novembra visas štata vietas būs aizpildītas.

“Šobrīd no visiem 527 slimnīcas darbiniekiem nevakcinēti ir četri, bet vēl par diviem mūsu rīcībā nav informācijas, jo viņi nesen iesnieguši darba nespējas lapu. No personāla, kas ikdienā strādā slimnīcā, vakcinēti ir visi ārsti; māsas, vecmātes un ārstu palīgi – 97 procenti; māsu palīgi – 98 procenti; sanitāri – 100 procenti,” informē K.Smilga, uzsverot, ka tie daži darbinieki, kuri vakcināciju nav uzsākuši, tiks aizvietoti, jo pēc sekmīgas sociālās kampaņas, slimnīcai ir ne tikai izdevies pilnībā nokomplektēt Covid-19 nodaļas štata vietas, uz laiku darbā pieņemot 32 darbiniekus, bet iegūt arī vēl 20 cilvēku CV, kuri būtu gatavi strādāt slimnīcā.

 

Jelgavas slimnīcas vadība saka paldies, katram, kurš šajā grūtajā laikā ir pievienojies slimnīcas kolektīvam, ļaujot pilnībā nodrošināt medicīnas iestādes darbu.   

 

Jāpiebilst, ka personāla trūkumu izjūt lielākā daļa Latvijas reģionālo slimnīcu, kā arī klīniskās universitātes slimnīcas: Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā trūkst 55 darbinieki, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā – 77 darbinieki.

 

 

Foto: pixabay.com

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē