24.9 °C, 1.9 m/s, 47.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta“Zvaigznes” dalībnieces iepazīstas ar pašvaldības piedāvātajām telpām
“Zvaigznes” dalībnieces iepazīstas ar pašvaldības piedāvātajām telpām
16/11/2021

Lai apskatītu biedrības darbībai piedāvātās pašvaldības telpas Skolotāju ielā 8, šodien tur viesojās sieviešu invalīdu biedrības Zvaigzne dalībnieces. Viņas ar Jelgavas pašvaldības izpilddirektori Irēnu Škutāni un Sabiedrības integrācijas pārvaldes vadītāju Ilgu Antužu arī pārrunāja aktuālos vides pieejamības jautājumus un dažādas sadzīviskas problēmas, kas pārcelšanās gadījumā būtu jārisina.

Paplašinot un pilnveidojot Jelgavas valstspilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrības integrācijas pārvaldes funkcijas, izskatīšanai domē tiek izstrādāts lēmumprojekts un nolikums par jaunas pašvaldības iestādes veidošanu. Līdz ar šīm pārmaiņām uz pašvaldībai piederošo ēku Skolotāju ielā 8 piedāvāts pārcelties trim pilsētas nevalstiskajām organizācijām, kas iepriekš darbojās Pasta ielā 44. Divas biedrības – Latvijas Bērnu fonds un “Daugavas vanagi” – šobrīd jau ir pārcēlušās, bet lēmumu par pārcelšanos vēl nav pieņēmusi sieviešu invalīdu biedrība “Zvaigzne”.

 

Šodien “Zvaigznes” dalībnieces, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, klātienē apmeklēja Skolotāju ielu 8, lai, pirms pieņemt gala lēmumu, aplūkotu pašvaldības piedāvātās telpas. Biedrības dalībnieces norāda, ka viņas uztrauc nokļūšana līdz ēkai Skolotāju ielā 8. Proti, blakus ēkai Pasta ielā 44 ir sabiedriskā transporta pieturvieta, kurā piestāj vairāki pilsētas maršruta autobusi, tāpat netālu ir dzelzceļa stacija, taču no Skolotāju ielas 8 līdz sabiedriskajam transportam jāmēro garāks ceļš, bet veselības stāvokļa dēļ ne visiem biedriem tas ir pa spēkam. Biedrības dalībnieces apskatīja tieši “Zvaigznei” piedāvāto telpu ēkas 1. stāvā, viņas tika informētas par iespēju rīkot pasākumus kuplākam skaitam cilvēku, apskatīja virtuvi, kurā arī var notikt dažādas aktivitātes, un labierīcības. Invalīdu biedrības dalībnieces, kuras pārvietojas ratiņkrēslā, gan norādīja uz nepieciešamību paplašināt atsevišķas durvju ailas, lai cilvēki ratiņkrēslā brīvi varētu iekļūt telpās.

 

Pašvaldības izpilddirektore I.Škutāne uzsvēra, ka, pārceļoties uz jaunajām telpām, biedrībai būs vērā ņemams ekonomiskais ieguvums, jo tās ir pašvaldības telpas, par kurām nebūs jāmaksā nomas maksa un komunālie maksājumi. Šobrīd par telpām Pasta ielā 44 biedrība maksā vidēji 1200 eiro gadā, turklāt komunālo maksājumu cenas turpina pieaugt. Ierasti šie izdevumi tiek segti no pašvaldības atbalsta programmas nevalstiskajām organizācijām, taču pārceļoties iepriekš komunālajiem maksājumiem novirzīto naudu biedrības dalībnieces varētu izmantot veselības uzlabošanai. “Zvaigznes” vadītāja Dzintra Saulkalne ierosināja pašvaldībai regulārāk nodrošināt invalīdu transportu, lai biedrības dalībnieces varētu nokļūt biedrībā. I.Škutāne norādīja, ka tas ir labs un noteikti izskatāms ierosinājums, vien biedrībai pašai jāizlemj un ar pašvaldību jāvienojas par transporta nepieciešamības regularitāti. Tāpat, pārceļoties uz Skolotāju ielu 8, “Zvaigzne”, iepriekš piesakot, var izmantot arī Sabiedrības integrācijas pārvaldei pieejamo transportu, piemēram, labdarības paku piegādei.

 

Jāatgādina, ka jaunizveidojamās iestādes mērķis būs paplašināt darbību integrācijas jomā, vēl aktīvāk veicināt dažādu iedzīvotāju grupu iekļaušanos sabiedrībā un savstarpējo sadarbību starp dažādām pilsētas nevalstiskajām organizācijām. Viens no iestādes uzdevumiem būs veicināt sabiedrības aktivitāti un sekmēt pilsoniskās sabiedrības līdzdalību procesu norisēs Jelgavā.

 

Lai īstenotu un paplašinātu sabiedrības integrācijas programmas pasākumus un NVO savstarpējo sadarbību, trīs biedrībām piedāvāts no Pasta ielas 44 pārcelties uz Skolotāju ielu 8. Tas veicinātu ciešāku sadarbību starp dažādām NVO, kopīgu kvalitatīvu projektu izstrādi, kā arī ļautu veiksmīgāk iesaistīt lielāku mērķauditoriju izglītojošos pasākumos.

 

Līdz šim ēkā Skolotāju ielā 8 darbojās 41 biedrība, bet šobrīd uz to pārcēlušās vēl divas biedrības no Pasta ielas.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē