24.6 °C, 1.5 m/s, 66.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmeTīra visas pilsētas asfaltētās ielas un publiskās ietves
Tīra visas pilsētas asfaltētās ielas un publiskās ietves
30/11/2021

Pēc nepilnu 24 stundu snigšanas Jelgavā snigšana beigusies šorīt ap pulksten 4. Nodrošinot drošus pārvietošanās apstākļus, pagājušajā diennaktī vairākkārt tīrītas tranzīta un galvenās ielas, bet šorīt pēc pulksten 4 ziemas dienest sācis tīrīt visas asfaltētās ielas, arī mazākas nozīmes, iekškvartālu, kur nekursē sabiedriskais transports. Jau trīs reizes no vakar vakara pulksten 22 tīrītas un kaisītas arī publiskās ietves un šobrīd ietvju tīrīšana turpinās.

“Jāsaprot, ka intensīvas snigšanas laikā ietves netiek tīrītas katru stundu, jo tikko tās tiek notīrīts, jau pēc 15 minūtēm atkal ir piesniegušas. Līdz ar to iedzīvotājiem rodas maldīgs priekšstats, ka nekas netiek darīts. Taču tā nav. Nepārtraukti tiek sekots līdzi situācijai un organizēti darbi,” skaidro “Pilsētsaimniecībā”.  

 

Jau vakar pēc pulksten 15.30 tika organizēta tranzīta ielu tīrīšana, kas pēc pulksten 22 veikta atkārtoti. Šobrīd no pulksten 4 tiek tīrītas ielas 3. maršrutā jeb visas asfaltētās ielas.

 

Šodien tiks apsekoti arī pašvaldībai piederošie stāvlaukumi un pēc nepieciešamības tiks organizēti sniega tīrīšanas darbi. No sniega šobrīd jau attīrīti stāvlaukumi pie Zanderu un Baložu kapsētām.

 

Jāņem vērā, ka intensīvas snigšanas laikā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, ielas var būt slidenas, pieputinātas, var būt traucēta redzamība. Aicinām braukt īpaši piesardzīgi, ievērojot braukšanas ātrumu, ievērojot distanci starp transportlīdzekļiem un paredzēt ilgāku laiku ceļā.

 

Ziemas dienests turpina sekot līdzi meteoroloģiskajai prognozei un situācijai pilsētas ielās. Par pamanītajām ielu seguma problēmām Jelgavā aicinām ziņot Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centram pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē