24.6 °C, 1.5 m/s, 66.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmePilsētas ielu un ietvju tīrīšanā šorīt iesaistītas 19 tehnikas vienības
Pilsētas ielu un ietvju tīrīšanā šorīt iesaistītas 19 tehnikas vienības
03/12/2021

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, šorīt no pulksten 5 pilsētas ielu uzturēšanas darbos iesaistītas septiņas ziemas dienesta tehnikas vienības, bet 12 tehnikas vienības tīra un kaisa ietves, kā arī ietvju tīrīšanā ir iesaistīti 30 sētnieki.

Piecas lielās automašīnas tīra un kaisa pilsētas ielas 3. maršrutā jeb visas asfaltētās ielas, tostarp maģistrālās un tranzīta. Viens traktors no sniega attīra pilsētas ielu krustojumus, bet vēl viens traktors iesaistīts autobusa pieturvietu paplašinājumu attīrīšanā no sniega.

 

Jau no pulksten 5 sākta arī ietvju tīrīšana. Šobrīd darbos iesaistīti 12 mazie traktori, bet ap pulksten 10 tiem pievienosies vēl viens. Tāpat ietvju tīrīšanu pilsētā nodrošina arī 30 sētnieki.

 

Lūdzam ņemt vērā, ka intensīvas snigšanas laikā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, ielas var būt slidenas, pieputinātas, var būt traucēta redzamība. Aicinām braukt īpaši piesardzīgi, ievērojot braukšanas ātrumu, distanci starp transportlīdzekļiem un paredzēt ilgāku laiku ceļā.

 

Lai laikapstākļu izmaiņu laikā nekavējoties veiktu ielu apstrādi ar pretslīdes materiāliem, visu diennakti tiek sekots līdzi ielu meteoroloģisko staciju datiem, un regulāri pašvaldībā notiek informācijas apmaiņa par esošo situāciju un laikapstākļu prognozēm.

 

Par pamanītajām ielu seguma problēmām Jelgavā aicinām ziņot pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē