19.8 °C, 0.8 m/s, 81 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsLatvijas jauniešu čempionātā peldēšanā visvairāk medaļu – Jelgavas peldētājiem
Latvijas jauniešu čempionātā peldēšanā visvairāk medaļu – Jelgavas peldētājiem
08/12/2021

3. decembrī LLU peldbaseinā Jelgavā norisinājās Latvijas jauniešu čempionāts peldēšanā. Visvairāk medaļu izcīnīja mājinieki – Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas audzēkņi.

Čempionātā startēja 2007.–2008. gadā dzimušas jaunietes un 2006.–2007. gadā dzimuši jaunieši ar Covid-19  vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Sacensībām tika pieteikts 141 dalībnieks no 16 Latvijas komandām. Katrs dalībnieks drīkstēja startēt ne vairāk kā divās individuālajās distancēs un stafetē, taču, ņemot vērā, ka sacensību programmā lielākoties bija 200 metru distances, lielākā daļa peldētāju startēja tikai vienā individuālajā distancē.

 

Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas komanda kopumā izcīnīja visvairāk medaļu – sešas zelta, trīs sudraba un divas bronzas –, atstājot aiz sevis Ogres peldētājus ar trīs zelta, divām sudraba un trīs bronzas medaļām.

 

Sacensībās lielākos panākumus guva jelgavnieks Nikolass Deičmans, kurš uzvarēja 200 metros brīvajā stilā un 200 metros kompleksajā peldējumā, kā arī izcīnīja zelta medaļu 4×100 metru kombinētajā stafetē. Nikolasa rezultāts 200 metru kompleksajā peldējumā ir sacensību augstvērtīgākais rezultāts, kas novērtēts ar 628 FINA punktiem. Turklāt šis ir arī jauns Jelgavas rekords 15–16 gadus veco puišu grupā.

 

Vēl no Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas zelta medalu izcīnīja Deniss Okulovs 200 metros brasā, Nikola Elpe 200 metros brīvajā stilā (šis ir otrs augstvērtīgākais sacensību rezultāts – 575 FINA punkti) un Rūta Šķirus 200 metros brasā. Zelts arī puišu stafetes komandai – Robertam Lejniekam, Denisam Okulovam, Krišjānim Rozenbildam un Nikolasam Deičmanam.

 

Sudraba medaļu čempionātā izcīnīja Roberts Lejnieks 200 metros uz muguras un Anastasija Fortele 200 metros uz muguras, kā arī meiteņu otrā stafetes komanda – Anna Geraseva, Luīze Adamoviča, Zane Markova, Marta Upeniece. “Mūsu pirmā meiteņu komanda tika diskvalificēta par pāragru startu etapu maiņas laikā, kaut rezultāta izteiksmē uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu,” norāda Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas direktores vietnieks Māris Lindenbaums.

 

Bronzas medaļu izcīnīja Kārlis Vilciņš 200 metros brasā un Anna Geraseva 200 metros uz muguras.

 

Nākamās sacensības peldētājiem būs jau šajā nedēļas nogalē, kad Jelgavā notiks Latvijas junioru čempionāts.

 

Foto: Jelgavas Specializētā peldēšanas skola