24.6 °C, 1.5 m/s, 66.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmeNo sniega attīra ielu malas un stāvlaukumus
No sniega attīra ielu malas un stāvlaukumus
08/12/2021

Iestāde “Pilsētsaimniecība” informē, ka ziemas dienests šobrīd veic ielu malu, stāvvietu jeb tā saukto kabatu un stāvlaukumu tīrīšanu. Lai netraucētu tehnikai veikt ziemas sezonas ielu uzturēšanas darbus, autovadītāji lūgti ievērot ceļa zīmes ar norādi par automašīnu stāvēšanas īslaicīgiem laika ierobežojumiem. Tāpat autovadītāji, kuri savas automašīnas ilgstoši novieto stāvēšanai ielas malā, kur nav noteikti stāvēšanas ierobežojumi, aicināti parūpēties par sniega tīrīšanu ap savu automašīnu, atvieglojot sev iespēju izbraukt un palīdzot ziemas dienesta darbam.

No sniega jau attīrītas ielu malas Raiņa, Katoļu un Dobeles ielās, stāvlaukuma daļa pašvaldības īpašumā pie Miezītes bibliotēkas. Nakts laikā attīrītas aizputinātās un apsalušās ceļa zīmes A klases ielām un zīmju tīrīšana turpināsies arī citās ielās – secīgi pēc nozīmes.

 

Ir uzsākta arī mazo un neasfaltēto ielu tīrīšana no sniega, kur nepieciešama mazāka tehnika. Darbu veic traktors vai specializētā ceļu būves tehnika. Vakar, 7. decembrī, šķūrēts 1. līnijas un Tērvetes ielas rajons, bet brīvdienās darbi veikti Sieramuižas rajonā, Romas ielas un Būriņu ceļa rajonos.

 

Šodien paredzēta Māras, Asteru, Zirgu, Satiksmes, Pērnavas ielu malu attīrīšana no sniega, kur noteikts stāvēšanas ierobežojums 8. datumos vai trešdienās.

 

Lai netraucētu tehnikai veikt ziemas sezonas ielu uzturēšanas darbus, autovadītāji lūgti ievērot ceļa zīmes ar norādi par automašīnu stāvēšanas īslaicīgiem laika ierobežojumiem.

 

Lai laikapstākļu izmaiņu laikā nekavējoties veiktu ielu apstrādi ar pretslīdes materiāliem, visu diennakti tiek sekots līdzi ielu meteoroloģisko staciju datiem, un regulāri pašvaldībā notiek informācijas apmaiņa par esošo situāciju un laikapstākļu prognozēm.

 

Par pamanītajām ielu seguma problēmām Jelgavā aicinām ziņot pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē