19.8 °C, 0.8 m/s, 81 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsKristaps Blūmanis – arī pasaules junioru čempions ārmreslingā
Kristaps Blūmanis – arī pasaules junioru čempions ārmreslingā
08/12/2021

Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē aizvadīts pasaules čempionāts ārmreslingā. Jelgavnieks Kristaps Blūmanis kļuva par divkārtēju pasaules čempionu junioru (U-18) grupā.

Kristaps Blūmanis junioru grupā startēja svara kategorijā līdz 75 kilogramiem. Viņš kļuva par čempionu gan ar kreiso roku, gan ar labo roku 17 dalībnieku konkurencē. “Bija arī kāda strīdīga epizode cīņā ar labo roku pret Krievijas sportistu – tiesnese nosprieda, ka Kristaps tīšam nogrūda pretinieka elkoni, kas ir pārkāpums. Paskatoties video atkārtojumu, varēja redzēt, ka tā nebija un Krievijas sportists pats kļūdījās un novilka elkoni no paliktņa. Līdz ar to viņš saņēma piezīmi, kas viņam bija jau otrā, uzvara tika piešķirta mūsu sportistam un viņš iekļuva finālā,” Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” pastāstīja kluba “Legacy Jelgava” vadītājs un treneris Vladislavs Krasovskis.

 

Jāatgādina, ka novembra sākumā Kristaps Blūmanis kļuva arī pa divkārtēju Eiropas junioru čempionu.

 

Kristaps tāpat kā vēl divi Jelgavas ārmreslinga kluba “Legacy Jelgava” pārstāvji startēja arī pieaugušo konkurencē. “Tā kā manam trenerim, Latvijas Armwrestlinga federācijas prezidentam Raimondam Liepiņam neizdevās nomest svaru, lai varētu startēt kategorijā līdz 80 kilogramiem, tika izlemts, ka Kristaps startēs arī pieaugušo konkurencē,” norāda Vladislavs Krasovskis.

 

Vladislavs Krasovskis 20 dalībnieku konkurencē svara kategorijā līdz 80 kilogramiem izcīnīja 5. vietu ar labo roku un 9. vietu ar kreiso roku. Kristapam Blūmanim rezultāti ļoti līdzīgi, tikai 5. vieta ar kreiso roku un 9. vieta – ar labo roku.

 

“Diemžēl šogad Eiropas un pasaules čempionāti notika gandrīz viens aiz otra, un mums nepietika laika, lai pienācīgi atjaunotos un uzkrātu jaunus spēkus,” norāda Jelgavas ārmreslinga kluba treneris, piebilstot, ka ierasti starp čempionātiem būtu trīs četri mēneši. “Neskatoties uz to, mums tikai nedaudz pietrūka veiksmes un spēka, lai tiktu pie medaļām pieaugušo grupā,” rezumē Vladislavs Krasovskis.

 

Foto: no K.Blūmaņa personīgā arhīva