19.8 °C, 0.8 m/s, 81 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJana Jansone uzstāda personīgo rekordu
Jana Jansone uzstāda personīgo rekordu
13/12/2021

Noslēdzies Latvijas Kauss svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu. Uz pjedestāla kāpa arī divi Jelgavas kluba “Apolons” sportisti.

Latvijas Kauss svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu norisinājās 11. decembrī Rīgā. Jelgavas valstspilsētu sacensībās pārstāvēja divi kluba “Apolons” sportisti. Šajās sacensībās dalībniekam uz stieņa tiek uzlikts svēršanās laikā uzrādītais personīgais svars (sievietēm – puse no personīgā svara), kas noapaļots līdz pilniem kilogramiem.

 

Kluba trenerei un titulētajai sportistei Janai Jansonei padevās veiksmīgais starts svara kategorijā līdz 57 kilogramiem – viņa izcīnīja 2. vietu, 26 kilogramus smago stieni uzspiežot 45 reizes. Šis rezultāts Janai deva arī 2. vietu un speciālo kausu sieviešu absolūtajā vērtējumā starp visām sievietēm. Tāpat šis rezultāts ir arī Janas Jansones personīgais rekords svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Janas svara kategorijā startēja trīs dalībnieces, bet sieviešu absolūtajā grupā – sešas dalībnieces.

 

Zelta medaļu veterānu V50 grupā izcīnīja Aigars Upelnieks, startējot svara kategorijā virs 105 kilogramiem. Viņš 131 kilogramu smago svaru stieni uzspieda 13 reizes. Aigars saņēma arī speciālo kausu par 3. vietu absolūtajā vērtējumā senioru grupā. Aigara svara kategorijā startēja divi dalībnieki, bet veterānu absolūtajā grupā – 12 dalībnieki.

 

Sacensībās startēja 40 dalībnieki.

 

Nākamās sacensības apoloniem būs Latvijas čempionāts klasiskajā spiešanā guļus, kas notiks 18. decembrī Valmierā.

 

 

Foto: no kluba “Apolons” arhīva