23.2 °C, 1.7 m/s, 71.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmeŠorīt kaisītas maģistrālās ielas, tilti un rotācijas apļi; ietvju kaisīšanā iesaistīti divi traktori
Šorīt kaisītas maģistrālās ielas, tilti un rotācijas apļi; ietvju kaisīšanā iesaistīti divi traktori
14/12/2021

Sinoptiķi ap pulksten 10 vai 11 Jelgavā šodien sola nokrišņus – sniegu, slapju sniegu, sasalstošu lietu. Lai laicīgi sagatavotu brauktuves, no pulksten 7.30 sākta 2. maršruta ielu jeb tranzīta, lielāko maģistrālo ielu, tiltu un rotācijas apļu kaisīšana. Ietvju kaisīšanā un tīrīšanā šorīt iesaistītas divas tehnikas vienības, pārējās vienības pieslēgsies, kad pasliktināsies laikapstākļi. Lūgums iedzīvotājiem līdzdarboties un ziņot par problemātiskajām vietām uz ietvēm un ielām, zvanot pa diennakts iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

Iestādē “Pilsētsaimniecība” norāda, ka uz ietvēm vietām redzamā baltā masa ir izveidojies abrazīvs sāls un ledus maisījums. Tāpēc aicina gājējus joprojām būt uzmanīgiem, jo apledojums tik mainīgos laikapstākļos var veidoties arī pēc ietves apstrādes ar pretslīdes materiālu. Lūgums iedzīvotājiem līdzdarboties un ziņot par problemātiskajām vietām uz ietvēm un ielām, zvanot pa diennakts iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

 

Jāpiebilst, ka vakar sākta arī grants seguma ielu rievošana ar greideri, lai novērstu slīdamību – greiders strādā lielākās un platākās ielās, kur tehnika var iebraukt. Darbs paveikts Dobeles šosejas labās puses ielās, bet šodien turpinās kreisās puses ielās. Tālāk greiders dosies uz Bērzu ceļa, Klijēnu ceļa un Rogu ceļa rajonu.

 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka otrdien debesis aizklās mākoņu sega un daudzviet gaidāmi nokrišņi – pārsvarā slapjš sniegs un sniegs. Valsts centrālajos un austrumu rajonos arī sasalstošs lietus – atkala, kas veidos stipru apledojumu. Ietves un ceļi būs slideni!

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē