19.2 °C, 3.1 m/s, 70.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiMiezītes bibliotēkā skatāmi amatnieku darbi
Miezītes bibliotēkā skatāmi amatnieku darbi
15/12/2021

Līdz 8. janvārim Miezītes bibliotēkā notiek izstāde “Ziemas saule”, kurā aplūkojami Jaunpils Amatu mājas talantīgo rokdarbnieču darbi.

Miezītes bibliotēka aicina iepriecināt sirdi ar siltiem, saulainiem, krāšņiem un rakstainiem sveicieniem no Jaunpils. Izstādē “Ziemas saule” var iepazīties ar Jaunpils Amatu mājas rokdarbnieču veikumu – tautiskām rotām, segām, lakatiem, zeķēm, cimdiem, šallēm, cepurēm, jostām, skalu groziem, koka karotēm un keramikas izstrādājumiem.

 

Jaunpils Amatu māja darbojas no 2015. gada. Šobrīd Amatu māju vada enerģiskā un atraktīvā Velga Pavlovska. Tur atrodas audēju darbnīca ar 18 dažādu veidu stellēm, ar kurām darbojas Jaunpils kultūras nama lietišķās mākslas pulciņš “Dzīpars”, kā arī keramikas darbnīca, kurā notiek nodarbības ar mālu visa vecuma grupām. Jaunpils Amatu māja ir ieguvusi Lauku ceļotāja konkursa apbalvojumu – kultūras zīmi “Latviskais mantojums”.

 

Bibliotēkā apskatāmi 15 rokdarbnieču darinājumi. Jāizceļ pēc oriģinālajām krāsām un raksta darinātā suitu plecu šalle, kā arī īpašā tehnikā austais krāsainas paklājs. Keramikas darbnīcā darinātie trauki ir amatieru roku darbs. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt pēc zīļu jostu tehnikas darinātās pērļotās jostas, kas, kā zināms no pasaku lugas “Maija un Paija”, latviešiem vienmēr ir bijis turības simbols. Īpašas ir arī divas Kurzemes ķēžu segas. Viena no tām ir kādas Suitu dzimtas segas atdarinājums, otra – atdarināta no oriģināla, kas atrodas Jaunpils Jurģu pagastā. 

 

Izstāde notiek Zaļajā režīmā, tādēļ apmeklētājiem nepieciešams uzrādīt derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, kurš apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai tā pārslimošanu. Kopā ar sertifikātu jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments – pase vai ID karte. Izstādes norises vietā jāievēro divu metru distance (izņemot vienas mājsaimniecības pārstāvjus), kā arī jālieto sejas maska.

 

 

Foto: Miezītes bibliotēka

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē