23.2 °C, 1.7 m/s, 71.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmeTurpina kaisīt pilsētas ietves; iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgi
Turpina kaisīt pilsētas ietves; iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgi
15/12/2021

Šorīt no pulksten 4.30 pilsētas ietvju kaisīšanā iesaistīti 12 mazie traktori, kā arī savus darba pienākumus objektos pilda sētnieki. Arī šodien sinoptiķi prognozē lietu, tāpēc daudzviet var būt slideni ceļi un ietves. Šādos laikapstākļos ietves un ielas kļūst slidenas, jo zeme ir vēsāka par gaisu, un nokrišņi ļoti ātri pārvēršas ledū, tāpēc aicinām iedzīvotājus, dodoties ikdienas gaitās, būt ļoti uzmanīgiem.

Iestāde “Pilsētsaimniecība” informē, ka vakar sasalstošo nokrišņu laikā pilsētas ietvju un celiņu kaisīšanu ar smilti un sāli veica 12 mazās traktortehnikas vienības. Darbs uz lielākajām un noslogotākajām ietvēm veikts pat piecas un vairāk reizes, ņemot vērā to, ka nokrišņi pēc ietves apstrādes veidoja jaunu ledus kārtu. Prioritāri tika kaisītas ietves ar lielāku gājēju plūsmu un bruģētās ietves. “Lūdzam izprast situāciju, kad laikapstākļi ir noteicošie – atkala veidojas arī uz apstrādātām un notīrītām ietvēm, īsā laika posmā izveidojot jaunu ledus kārtu, turpinoties nokrišņiem,” tā “Pilsētsaimniecība”.

 

Pastiprinoties atkalai, pirms pulksten 12 ziemas dienests turpināja 3. maršruta ielu kaisīšanu ar pretslīdes materiālu, bet pirms tam jau tika apstrādātas tranzīta ielas un ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports.

Pirms pulksten 21 uzsākta ielu ar divkārtu virsmas apstrādi kaisīšana ar pretslīdes materiālu un tīrīšana pēc nepieciešamības. Naktī ar smilti kaisītas arī lielākās grantētās ielas, kur var iebraukt lielāka tehnika, un šie darbi šodien tiek turpināti Kalnciema ceļa rajonā.

 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka arī šodien lielākajā daļā Latvijas teritorijā gaidāms lietus, tāpēc daudzviet joprojām būs slideni ceļi un ietves. Šādos laikapstākļos ietves un ielas kļūst slidenas, jo zeme ir vēsāka par gaisu, un nokrišņi ļoti ātri pārvēršas ledū. Mazā traktortehnika un sētnieki kaisa ietves, taču gadās, ka jau pēc divām stundām tās atkal ir slidenas. Darbi tiek organizēti bez pārtraukuma, pie tam vieni un tie paši posmi tiek kaisīti vairākkārt. Diemžēl laikapstākļus ietekmēt nevaram.

Aicinām gājējus būt uzmanīgiem un autobraucējus izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

 

Jāatgādina, ka, lai laikapstākļu izmaiņu laikā nekavējoties veiktu ielu apstrādi ar pretslīdes materiāliem, visu diennakti tiek sekots līdzi ielu meteoroloģisko staciju datiem, un regulāri pašvaldībā notiek informācijas apmaiņa par esošo situāciju un laikapstākļu prognozēm.

 

Par pamanītajām ietvju un ielu seguma problēmām Jelgavā aicinām ziņot pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē