19.8 °C, 0.8 m/s, 81 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports20. sportiskā apņemšanās: “2022 minūtes svaiga gaisa”
20. sportiskā apņemšanās: “2022 minūtes svaiga gaisa”
17/12/2021

Iniciatīvu cikla “Būšu aktīvs” noslēdzošā sportiskā apņemšanās ir “2022 minūtes svaiga gaisa”, kas sāksies 24. decembrī.

“Šī apņemšanās ir aicinājums pavadīt veco, un sagaidīt jauno gadu kustīgi un veselīgi, kā arī nākamgad turpināt iesākto – būt aktīviem,” stāsta Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” sporta pasākumu projektu speciāliste Irina Kolosova.

 

Dalībnieku uzdevums ir laikā no 2021. gada 24. decembra līdz 2022. gada 14. februārim sakrāt 2022 minūtes āra aktivitātēs. “Vidēji tās būtu 40 minūtes dienā, ja sporto katru dienu,” norāda Irina Kolosova. Dalībnieks var iet, skriet, slēpot, nūjot vai braukt ar velosipēdu. Lai piedalītos aktivitātē, jāreģistrējas platformā distantrace.com un jāpiesakās izaicinājumam “2022 minūtes svaiga gaisa” un jāpievieno sporta lietotne, kurā tiks fiksēti rezultāti: Garmin, Polar, Suunto, Fitbit, Under Armour (tajā ietilpst programmas MapMyWalk, MapMyRun, MapMyRide), Strava. Paveicot distanci, rezultāts automātiski augšupielādēsies distantrace.com. Obligāts nosacījums, lai aktivitāte tiktu ieskaitīta: tai jāilgst vismaz 30 minūtes. Būtiski, ka, reģistrējoties izaicinājums, dalībnieks apliecina, ka neiebilst personas datu apstrādei nolūkā īstenot un popularizēt pasākumu un informēt sabiedrību par rezultātiem.

 

Noslēdzoties aktivitātei, no tiem, kuri būs sakrājuši 2022 minūtes, pieci pēc nejaušības principa izraudzīti dalībnieki tiks apbalvoti. Vēl tiks apbalvots pa vienam dalībniekam katrā disciplīnā (iešana, skriešana, nūjošana, slēpošana, riteņbraukšana), kurš šādā veidā būs pieveicis visvairāk kilometru.

 

Sportisko apņemšanos “2022 minūtes svaiga gaisa” organizē Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs” sadarbībā ar SIA “Distant Race Management”. Tā ir iniciatīvu cikla “Būšu aktīvs” pēdējā aktivitāte – šis cils bija dāvana jelgavniekiem iestādes 20. dzimšanas dienā un piedāvāja 20 aktivitātes visa gada garumā.

 

“Pēc provizoriskām aplēsēm, šogad mūsu iniciatīvu cikla pasākumos kopumā iesaistījušies vairāk nekā 3000 dalībnieku, un tas ir ievērojams skaits. Esam priecīgi par katru, kurš ir sācis sportot vai pievērsies veselīgākam dzīvesveidam, tāpēc šo ideju turpināsim arī nākamgad,” atklāj “Sporta servisa centra” direktors Juris Kaminskis. 2022. gada cikla nosaukums būs “Sportotava” – tas radies no vārdiem “sportot” un “Jelgava” un apzīmē vietu, kurā rast idejas un iedvesmu sporta aktivitātēm. Kā pirmā jaunā cikla aktivitāte plānota “Ziemas diena” 22. janvārī. Informācija par iniciatīvu cikla aktivitātēm tāpat kā līdz šim būs pieejama mājaslapas www.jelgava.lv “Sporta servisa centra” sadaļā, iestādes sociālo tīklu kontos un Facebook publiskajā grupā “Jelgava sporto”.