19.8 °C, 0.8 m/s, 81 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsKērlingistēm neizdodas aizsniegties līdz olimpiskajām spēlēm
Kērlingistēm neizdodas aizsniegties līdz olimpiskajām spēlēm
18/12/2021

Nīderlandes pilsētā Leuvardenā noslēgusies sieviešu kērlinga komandu cīņa par ceļazīmēm uz Pekinas olimpiskajam spēlēm. Izšķirošajā cīņā Latvijas izlase, ko pārstāv Jelgavas Kērlinga kluba komanda, ar 5:8 piekāpās Korejai un līdz olimpiskajām spēlēm neaizsniedzās.

“Pirmajā daļā mūsu atsevišķu spēlētāju izpildījums bija tāds, ar kuru nevar šāda līmeņa spēli nospēlēt kvalitatīvi. Līdz ar to nespējām ieiet spēlē un mierīgāk spēlēt, jo visu laiku bija manāms stress. Jāņem arī vērā, ka Koreja ir iepriekšējo olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvēja. Taktiski nepareizi nospēlējām otro endu, un pārsvaru, trīs punktus, ko korejietes diezgan viegli ieguva, tā arī neizdevās nodzēst. Uztraukums bija pārāk liels, rezultātā metieni bija par stipru. Vēl dažas it kā mazas nianses, kas neliekas tik nopietnas, bet pret šāda līmeņa pretinieku tas ir par daudz. Ja paskatās statistiku, tad mēs tajās pozīcijās, kas negāja, iekritām, pēc tam mēģinājām celties. Tā mēs visu laiku augšā lejā, un tā arī nespējām izdarīt reālu spiedienu uz pretiniecēm. Ledus šodien bija nedaudz ātrāks, bet tam nevajadzētu būt par iemeslu, jo ledus nebija superātrs, kuram grūti adaptēties. Šajā gadījumā bija lielāka iespēja birstētājām strādāt. Jo ātrās ledus, jo labāk var akmeni novadīt. Uztraukums padarīja ledu ātrāku, jo akmens no rokas tika mazliet padots un līdz ar to bija kustīgāks, kā rezultātā šie akmeņi nestājās tur, kur mēs gribējām,” spēli Latvijas Kērlinga asociācijai komentēja Latvijas izlases treneris Ritvars Gulbjis.

 

Pekinas olimpiskajām spēlēm kvalificējās Skotija, Japāna un Koreja. Šīs trīs izlases kopā ar Šveici, Krieviju, ASV, Zviedriju, Dāniju, Kanādu un mājinieci Ķīnu 2022. gada februārī startēs Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs.

 

Latvijas sieviešu izlases sastāvs:Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa. Treneris – Ritvars Gulbis, trenera asistents – Roberts Krusts.

 

Olimpiskās kvalifikācijas kopvērtējums sieviešu komandām:
1. Skotija
2. Koreja
3. Japāna  
4. Latvija
5. Itālija
6. Vācija
7. Turcija
8. Igaunija
9. Čehija 8-2-6

 

Foto: WCF/Steve Seixeiro