19.8 °C, 0.8 m/s, 81 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSieviešu volejbola komanda “Jelgava” izcīna Latvijas kausu
Sieviešu volejbola komanda “Jelgava” izcīna Latvijas kausu
20/12/2021

Šodien, 19. decembrī, Zemgales Olimpiskajā centrā aizvadīts “Cewood” Latvijas kausa volejbolā fināls. Sieviešu komandu “Jelgava” un “RSU/Minusas Volejbola skola” duelī piecu setu spēlē pārākas izrādījās “Jelgavas” volejbolistes, pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē izcīnot Latvijas kausu.

“Pretinieces ir zināmas, esam ar viņām spēlējušas. Vakar pusfinālā viņas ļoti labi servēja, labi spēlēja aizsardzībā un arī veiksmīgi uzbruka grūtās situācijās. Mūsu pluss finālspēlē varētu būt pieredze,” tā pirms spēles intervijā LTV7 norādīja “Jelgavas” galvenais treneris Aldis Bērziņš.

 

“RSU/Minusas Volejbola skola” tiešām rādīja labu sniegumu un lika Jelgavas volejbolistēm panervozēt. Pirmajā setā ar 25:20 pārākas bija “Jelgavas” volejbolistes, bet nākamajā setā vadības grožus pārņēma “RSU/Minusas Volejbola skolas” volejbolistes, izcīnot uzvaru ar 25:23. “Pretinieces spēlē labu, kvalitatīvu volejbolu,” tā uz LTV7 žurnālistu jautājumu, kas notiek, atbildēja VK “Jelgava” trenera asistents Jānis Leitis. Labu un kvalitatīvu volejbolu “RSU/Minusas Volejbola skolas” meitenes turpināja demonstrēt arī trešajā setā, un jelgavniecēm tikai pašā seta izskaņā izdevās gūt uzvaru (27:25). Ceturtajā setā veiksmīgāk atkal nospēlēja “RSU/Minusas Volejbola skola”, gūstot uzvaru ar 25:20. Līdz ar to Latvijas kausa ieguvējas tika noskaidrotas piecu setu cīņā, kas tiek dēvēta par saldo ēdienu skatītājiem. Izšķirošajā setā jelgavniecēm izdevās iekrāt četru punktu pārsvaru, ko pretiniecēm neizdevās sadeldēt. Jelgavnieces turpināja krāt punktus un izcīnīja uzvaru piektajā setā ar 15:8 un līdz ar to arī spēlē, kļūstot par Latvijas kausa ieguvējām.

 

Rezultatīvākā spēlētāja “Jelgavas” komandas sastāvā bija Līva Sola ar 23 gūtiem punktiem. 17 punktus pievienoja Liene Šimkuse, 16 – Līga Petuhova. Jāpiebilst, ka 11 punktus jelgavnieces šajā spēlē guva ar 11 netveramām servēm jeb eisiem, bet 16 – ar veiksmīgu bloku.

 

“Mēs šajā spēlē parādījām visu savu spēku, bet arī pretinieces nodemonstrēja savu labāko spēli, traku aizsardzību. Uzskatu, ka mums šo spēli izdevās salauzt ar gribasspēku – mēs paskatījāmies uz kausu un sapratām, ka to ļoti, ļoti gribam,” pēc spēles pauda Liene Šimkuse, kura tika atzīta par spēles vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

 

VK “Jelgava” saņēma kausu, medaļas un piemiņas dāvanas no Jelgavas valstspilsētas pašvaldības.

 

Jāatgādina, ka komanda “Jelgava” Latvijas kausa ceturtdaļfinālā divu spēļu summā pārspēja VK “Gulbene”, abās spēlēs uzvarot ar 3:0. Pusfinālā mūsu komanda tikās ar “Daugavpils/BJSS” un pieveica pretinieces ar 3:0.

 

Foto: Jelgavas Sporta servisa centrs