23.2 °C, 1.7 m/s, 71.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmeŠonedēļ Jelgavā uzsniguši jau 20 centimetri sniega; turpinās ielu un ietvju tīrīšana
Šonedēļ Jelgavā uzsniguši jau 20 centimetri sniega; turpinās ielu un ietvju tīrīšana
22/12/2021

Metroloģiskās stacijas dati Rīgas ielas un Brīvības bulvāra krustojumā liecina, ka pagājušajā diennaktī Jelgavā sniega sega pieaugusi par vairāk nekā pieciem centimetriem, bet šonedēļ kopumā Jelgavā uzsniguši jau 20 centimetri sniega. Pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” informē, ka pēc pulksten 4.30 sākta teju visu asfaltēto ielu tīrīšana un kaisīšana, kas dienas gaitā tiks veikta atkārtoti. Tāpat 13 mazie traktori un sētnieki tīra un kaisa ietves un celiņus. 

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ir izsludinājis oranžo sniega brīdinājumu, kas būs spēkā līdz 22. decembra pulksten 14. Sinoptiķi norāda, ka no rīta vietām centrālajos rajonos, turpinoties stiprai snigšanai, sniega segas biezums būs palielinājies par 10-12 centimetriem. Ceļi būs slideni, redzamība snigšanas laikā apgrūtināta.

 

“Aicinām iedzīvotājus izprast to, ka intensīvas snigšanas laikā ielas un ietves netiek tīrītas katru stundu, jo notīrītas tās jau pēc īsa laika atkal ir piesnigušas. Uzsveram, ka nepārtraukti tiek sekots līdzi situācijai un darbi organizēti visas diennakts laikā, tie sākas agrās rīta stundās, pēc nepieciešamības turpinās pa dienu un vakarā,” norāda “Pilsētsaimniecībā”.

 

Jāpiebilst, ka ziemas dienests šodien turpinās arī vakar uzsākto grants seguma ielu tīrīšanu.

 

Lūdzam ņemt vērā, ka intensīvas snigšanas laikā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, ielas var būt slidenas, pieputinātas, var būt traucēta redzamība. Aicinām braukt īpaši piesardzīgi, ievērojot braukšanas ātrumu, distanci starp transportlīdzekļiem un paredzēt ilgāku laiku ceļā.

 

Lai laikapstākļu izmaiņu laikā nekavējoties veiktu ielu apstrādi ar pretslīdes materiāliem, visu diennakti tiek sekots līdzi ielu meteoroloģisko staciju datiem, un regulāri pašvaldībā notiek informācijas apmaiņa par esošo situāciju un laikapstākļu prognozēm.

 

Par pamanītajām ielu seguma problēmām Jelgavā aicinām ziņot pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē