1.7 °C, 0.3 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldības iestādes “Sabiedriskais centrs” vadītāja amatā apstiprina Solvitu Rukuti
Pašvaldības iestādes “Sabiedriskais centrs” vadītāja amatā apstiprina Solvitu Rukuti
22/12/2021

Šodien Jelgavas domes sēdē deputāti jaunizveidotās pašvaldības iestādes “Sabiedriskais centrs” vadītāja amatā apstiprināja Solvitu Rukuti, kura līdz šim vadījusi Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes Ģimenes atbalsta nodaļu.

Lēmumu par jaunas pašvaldības iestādes “Sabiedriskais centrs” izveidošanu Jelgavas dome pieņēma jau novembrī. Tādējādi tiks paplašinātas un pilnveidotas līdzšinējās Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvaldes funkcijas. Iestāde atradīsies Skolotāju ielā 8 un darbu sāks janvārī.

 

Pēc tam, kad dome novembrī lēma par jaunas iestādes izveidošanu, pašvaldība izsludināja konkursu uz iestādes vadītāja amatu. Konkursā pieteicās astoņi pretendenti. Vērtēšanas komisija par piemērotāko atzina S.Rukuti, un viņas kandidatūra tika virzīta apstiprināšanai domē. Šobrīd S.Rukute vada Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes Ģimenes atbalsta nodaļu, pirms tam bija iestādes Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītāja. S.Rukute ir ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu socioloģijā LLU.

 

Jaunās iestādes darbības mērķis būs plānot, koordinēt un īstenot pašvaldības darbu sabiedrības saliedētības, brīvprātīgā darba un jaunatnes politikas jomā. Iestādei būs plašs uzdevumu loks, to starpā veikt pasākumus sabiedrības saliedētības veicināšanai, apzināt un analizēt pašvaldības iedzīvotāju vajadzības ar iekļaušanos sabiedrībā saistītu problēmu risināšanai, iesaistīties apkaimes nevalstisko organizāciju darbībā, veicinot to mērķu sasniegšanu, un atbalstīt apkaimes nevalstisko organizāciju rīkotās aktivitātes.

 

Jāpiebilst, ka līdzšinējā Sabiedrības integrācijas pārvaldes vadītāja Ilga Antuža konkursā nepiedalījās.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē