21.8 °C, 1.8 m/s, 78.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmeIelu kaisīšana sākta pulksten 5
Ielu kaisīšana sākta pulksten 5
03/01/2022

Pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” informē, ka vakar pirms pusnakts veikta ietvju un ielu tīrīšana un kaisīšana, kas atkārtoti veikta šorīt no pulksten 5, tīrot un kaisot gan maģistrālās ielas, gan ielas pa kurām kursē sabiedriskais transports. Ņemot vērā izveidojušos apledojumu, pēc pulksten 11 tiek organizēta arī lielāko grantēto ielu brauktuvju kaisīšana ar smilti.

 

Ietvju, celiņu un autobusa pieturu kopšana pašlaik notiek ikdienas režīmā.

 

Jāuzsver gan, ka apledojums var veidoties atkārtoti arī pēc tam, kad ceļi un ietves ir apstrādāti ar reaģentiem. To veicina mainīgie laika apstākļi – nokrišņi, pieskaroties zemei, momentā sasalst. Šādu dabas parādību sāls un smilts ietekmē maz.

 

Lai netraucētu sniega tīrīšanu, “Pilsētsaimniecība” aicina iedzīvotājus ievērot izvietotās ceļa zīmes pilsētā, kas nosaka stāvēšanas ierobežojumus konkrētā dienā un laikā.

 

Jāatgādina, ka, lai laikapstākļu izmaiņu laikā nekavējoties veiktu ielu apstrādi ar pretslīdes materiāliem, visu diennakti tiek sekots līdzi ielu meteoroloģisko staciju datiem, un regulāri pašvaldībā notiek informācijas apmaiņa par esošo situāciju un laikapstākļu prognozēm.

 

Par pamanītajām ietvju un ielu seguma problēmām Jelgavā aicinām ziņot pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē