15.7 °C, 0.6 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsDebiju olimpiskajās spēlēs piedzīvos Jelgavas hokejists Renārs Krastenbergs
Debiju olimpiskajās spēlēs piedzīvos Jelgavas hokejists Renārs Krastenbergs
24/01/2022

Latvijas Hokeja federācija nosaukusi tos 25 spēlētājus, kas ir iekļauti olimpiskajā izlasē un dosies uz Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm. Komandā iekļauts arī uzbrucējs jelgavnieks Renārs Krastenbergs, kurš izlasei arī palīdzēja iegūt olimpisko ceļazīmi.

Renārs Krastenbergs ir dzimis Jelgavā un savas hokejista gaitas uzsāka Jelgavas Ledus sporta skolā. Šobrīd viņš spēlē Austrijas komandā “Villacher SV”. Viņam šī būs debija olimpiskajās spēlēs.

 

Jāpiebilst, ka olimpiskajā izlasē iekļauts vēl viens bijušais Jelgavas Ledus sporta skolas audzēknis rīdzinieks Kārlis Čukste, kurš spēlē aizsarga pozīcijā.

 

Kopumā šodien gatavošanos olimpiskajām spēlēm sāka 31 hokejists, lai savainojuma vai saslimšanas gadījumā kāds no kandidātiem vai rezerves hokejistiem varētu aizstāt oficiālajā sastāvā iekļautos spēlētājus.

 

Uz olimpiskajām spēlēm trenera Harija Vītoliņa vadītā vienība dosies 2. februārī. Pekinā plānots aizvadīt arī divas pārbaudes spēles: 5. februārī pulksten 13.45 pēc Latvijas laika – pret 2018. gada olimpiskajiem čempioniem Krievijas olimpisko atlētu komandu, 7. februārī pulksten 11.15 pēc Latvijas laika – pret Dāniju.

 

Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrs mūsu izlasei sāksies 10. februārī ar spēli pret Zviedriju, 11. februārī paredzēta spēle pret Somiju, 13. februārī – pret Slovākiju. 

 

Latvijas hokeja izlasei uz Pekinu līdzi dosies arī HK “Zemgale/LLU” galvenais treneris Artis Ābols un ekipējuma menedžeris Andris Leitis.

 

Ziemas olimpiskās spēles Pekinā notiks no 4. līdz 20. februārim, un tajās startēs arī Jelgavas sporta kluba “Zemgale” šorttrekists Reinis Bērziņš.

    

Foto: Ruslans Antropovs