15.7 °C, 0.6 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavnieki palīdz Latvijas skvoša izlasei izcīnīt kausu
Jelgavnieki palīdz Latvijas skvoša izlasei izcīnīt kausu
24/01/2022

Pirmajā Latvijas un Lietuvas skvoša izlašu turnīrā “Baltic team challenge” pārliecinoši uzvarēja un ceļojošo kausu ieguva Latvijas izlase, kuras rindās startēja trīs Jelgavas spēlētāji.

Komandas aizvadīja divas kārtas. Katras valsts komandā katrā kārtā spēlēja pieci vīrieši un trīs sievietes. Mūsu izlasi pārstāvēja arī trīs Jelgavas Skvoša kluba spēlētāji – Baiba Lulle, Augusts Ūbelis un Sonora Liepa.

 

Kopumā Latvijas izlase uzvarēja 12 spēlēs, Lietuvas – četrās. Visi Jelgavas skvoša kluba pārstāvji uzvarēja abas spēles, informē Jelgavas Skvoša kluba vadītāja Baiba Lulle.

Ievērojamu pārsvaru demonstrēja Latvijas sieviešu izlase, nezaudējot nevienu spēli, neraugoties uz to, ka pēdējā brīdī no dalības turnīrā atteikties bija spiestas sieviešu reitinga līderes. Viņu vietu aizpildīja Jelgavas juniore Sonora Liepa, kura 14 gados veiksmīgi debitēja pieaugušo izlases rindās ar divām uzvarām.

Vīriešu izlase uzvarēja sešās no desmit spēlēm – trīs mačus pirmajā kārtā, sacenšoties katras izlases 1. numuram pret pirmo, otrajam pret otro un tā tālāk, kā arī trīs mačus otrajā kārtā, kurā pretinieki tika mainīti. Abas spēles vīriešu izlasē uzvarēt izdevās pieredzējušākajam izlases spēlētājam Gunāram Priževoitam un jaunākajam vīriešu izlases dalībniekam jelgavniekam Augustam Ūbelim.

Sacensības notika 22. janvārī sporta klubā “F1” Rīgā, tās organizēja Latvijas Skvoša federācija.

Iecerēts, ka turpmāk tiks rīkotas ikgadējas sacīkstes Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlasēm. 12 reizes kopš 2008. gada reizi gadā notikušas Latvijas un Igaunijas skvoša izlašu sacensības, bet Covid-19 ierobežojumu dēļ tās nenotika 2020. un 2021. gadā. Diemžēl, Igaunijas izlase šogad pievienoties nevarēja.

 

Foto: no B.Lulles arhīva