17.8 °C, 1.5 m/s, 94.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSatiksmePagarināti satiksmes ierobežojumi Jāņa Asara ielā un Vecpilsētas ielā
Pagarināti satiksmes ierobežojumi Jāņa Asara ielā un Vecpilsētas ielā
31/01/2022

No 1. februāra līdz 30. jūlijam slēgta satiksme un ierobežota gājēju kustība Jāņa Asara ielas posmā no Vecpilsētas ielas līdz Jāņa Asara ielai Nr. 1 un ierobežota satiksme un gājēju kustība Vecpilsētas ielā gar ēku Vecpilsētas iela Nr.2.

Satiksmes ierobežojumi saistīti ar ēku pārbūvi un restaurāciju. Iedzīvotāji aicināti ievērot saskaņoto satiksmes organizācijas shēmu.

 

Jāatgādina, ka nami Vecpilsētas ielā 2 un Jāņa Asara ielā 1 tiek pārbūvēti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta Nr.5.5.1.0/19/I/005 “Kultūras mantojuma saglabāšana un attīstība Jelgavas pilsētā” gaitā, realizējot divus būvprojektus – “Ēkas Vecpilsētas ielā 2 pārbūve un restaurācija” un “Ēkas pārbūve Jāņa Asara ielā 1”. Projekti tiek realizēti kopā, jo Jāņa Asara iela 1 ir paredzēta kā saistītā infrastruktūra kultūras piemineklim Vecpilsētas ielā 2. Tur tiks veidota vienota un publiski pieejama teritorija Jelgavas vēsturiskā kvartāla apmeklētājiem. Šajā vietā tiks izveidots jauns tūrisma objekts – Dzīvesziņas un arodu sēta, kur atradīsies keramikas un aušanas darbnīcas un Saimes istaba. Plānots, ka tajā interesenti varēs apgūt dažādu amatu prasmes un notiks ar latviešu tautas tradīcijām saistīti pasākumi.

 

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē