15.7 °C, 0.6 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJFC “Jelgava” atzīts par gada labāko amatieru futbola klubu Latvijā
JFC “Jelgava” atzīts par gada labāko amatieru futbola klubu Latvijā
31/01/2022

Latvijas Futbola federācija, Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmas ietvaros izvērtējot amatieru futbola klubu pieteikumus, par 2021. gada Latvijas labāko amatieru futbola klubu atzinusi JFC “Jelgava”. Līdz ar to klubam ir iespēja saņemt no federācijas arī finansējumu.

“Ļoti patīkami, ka mani un komandas darbi ir novērtēti,” Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmas komisijas lēmumu Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” komentē JFC “Jelgava” prezidents Ainārs Tamisārs, lēšot, ka Latvijā pavisam ir ap 40 amatieru futbola klubu, bet ne visi ir licencējušies un pieteicās šai programmai papildu finansējuma saņemšanai.

 

Viņš skaidro, ka komisija vērtēja treniņu procesu, spēļu rīkošanu, aktivitātes virtuālajā vidē un daudz ko citu saskaņā ar Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmas nolikumu, kā arī būtisks faktors – klubam jābūt licencētam. Pēc iegūto punktu summas 1. vietu ieguva JFC “Jelgava”, kam tiks piešķirts arī finansējums 4000 eiro. Tos drīkst izlietot futbola popularizēšanai, treniņu apstākļu kvalitātes uzlabošanai un kluba ikdienas procesu nodrošināšanai.

 

Biedrība “Jaunatnes futbola centrs “Jelgava”” ir dibināta 2006. gadā kā Jelgavā bāzētās bērnu un jauniešu futbola skolas “Viola” darba pārņēmēja un turpinātāja. 2013. gadā visi JFC “Jelgava” futbolisti un treneri pārgāja uz FK “Jelgava”, izveidojot vienu no Latvijas tā laika spēcīgākajām futbola akadēmijām ar veiksmīgu virslīgas komandu galvgalī. Līdz 2020. gada beigām JFC “Jelgava” neveica nekādu darbību, bet tad atdzima ar amatieru futbola komandu, kas 2021. gada sezonā startēja Latvijas Kausa izcīņā un Latvijas futbola čempionāta 3. līgas Rietumu zonā jeb Rietumu līgā – arī šogad komanda plāno startēt šajos turnīros. Komandas sastāvā spēlē vairāki futbola skolas “Jelgava” treneri.

 

Jāpiebilst, ka komanda mājas spēles aizvada Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā.

 

Foto: JFC “Jelgava”