26.5 °C, 3.9 m/s, 25.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaVUGD Jelgavas daļas komandieris: “Ugunsdrošības stāvoklis objektos uzlabojas”
VUGD Jelgavas daļas komandieris: “Ugunsdrošības stāvoklis objektos uzlabojas”
03/02/2022

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jelgavas daļas amatpersonas 2021. gadā veica 487 pārbaudes par ugunsdrošības prasību ievērošanu, no tām 278 plānotas un 209 neplānotas, reaģējot uz iesniegumiem par iespējamiem ugunsdrošības pārkāpumiem vai pēc notikušiem ugunsgrēkiem. 171 plānota ugunsdrošības pārbaude bijusi objektos Jelgavā.

VUGD pārstāve Viktorija Gribuste informē, ka Jelgavā pagājušajā gadā pārbaudītas 29 izglītības iestādes, septiņi tirdzniecības objekti, 54 cita veida publiski objekti, 42 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju koplietošanas telpas un 32 ražošanas objekti. Tāpat VUGD amatpersonas izsniegušas 26 atzinumus par atbilstību ugunsdrošības prasībām, un lielākoties tie bija saistīti ar nometņu norisi Jelgavas valstspilsētā un Jelgavas novadā.

 

Par ilgstošu ugunsdrošības noteikumu nenovēršanu vai nopietniem ugunsdrošības pārkāpumiem Jelgavas valstspilsētā un Jelgavas novadā noteikta soda nauda kopumā 10 225 eiro apmērā.

 

“Ar katru gadu redzam, ka ugunsdrošības stāvoklis objektos uzlabojas, tiek novērsti iepriekš konstatētie pārkāpumi un jaunu ir mazāk. Palielinās uzņēmumu un pašvaldību pārstāvju izpratne par to, ka ugunsdrošības prasības ir konkrēti rīki un pasākumi, kas samazina ugunsgrēka izcelšanās iespējamību un tā sekas. Vislielākais progress vērojams ražošanas objektos, jo arvien vairāk nostiprinās izpratne, ka ugunsgrēks rada ievērojamus finansiālos zaudējumus. Savukārt visvairāk pārkāpumu konstatējam publiskos objektos, kur iespēja uzlabot ugunsdrošības stāvokli nereti ir atkarīga no piešķirtā budžeta. Bet vēlreiz vēlos uzsvērt, ka visās nozarēs ir vērojams lielāks vai mazāks progress. Šobrīd visbiežāk konstatējam, ka objektos nav bijušas elektroinstalācijas pārbaudes un ir problēmas ar atbilstoši prasībām noformētu dokumentāciju. Arī turpmāk pārbaudīsim ugunsdrošības prasību ievērošanu un turpināsim skaidrot to nozīmi,” norāda Jelgavas daļas komandieris Aleksandrs Koržeņevskis.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē