15.7 °C, 0.6 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports“Apolona” sportists – otrais labākais Latvijas čempionātā spēka trīscīņā veterāniem
“Apolona” sportists – otrais labākais Latvijas čempionātā spēka trīscīņā veterāniem
07/02/2022

Jelgavas pauerliftinga kluba “Apolons” pārstāvis Jānis Folkmanis izcīnīja 2. vietu absolūtajā vērtējumā Latvijas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā veterāniem.

2021. gada atklātais Latvijas čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā juniorēm, jauniešiem, junioriem, veterānēm un veterāniem norisinājās 5. februārī Valmierā. Jānis Folkmanis startēja veterānu 2. grupā (50+) svara kategorijā līdz 105 kilogramiem. “Jaunībā Jānis nodarbojās ar svarcelšanu, kā arī bija Padomju Savienības čempions un rekordists pauerliftingā un bija ieguvis Starptautiskā sporta meistara nosaukumu. Šī viņam bija atgriešanās spēka trīscīņā pēc gandrīz 25 gadu pārtraukuma,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” norādīja kluba “Apolons” vadītājs Edmunds Jansons, piebilstot: cer, ka J.Folkmanis atgriezīsies arī starptautiskajā apritē.

 

J.Folkmanis pietupās ar 192,5 kilogramiem smagu svaru stieni, guļus uzspieda 132,5 kilogramus un no zemes uzvilka 230 kilogramus. “Svara vilkšanā no zemes Jānis gāja uz Latvijas rekordu – 240 kilogramiem -, ko diemžēl tiesneši neieskaitīja,” papildina kluba trenere Jana Jansone. Trīscīņas summā J.Folkmanis uzcēla 555 kilogramus, smagā cīņā četru sportistu konkurencē izcīnot 2. vietu savā vecuma un svara kategorijā. Viņa rezultāts bija otrais labākais arī absolūtajā vērtējumā starp visiem veterāniem.

 

Foto: no kluba “Apolons” arhīva