16.5 °C, 0.5 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsBaltijas līga noslēgusies, bet vēl priekšā Latvijas čempionāts
Baltijas līga noslēgusies, bet vēl priekšā Latvijas čempionāts
16/02/2022

Vīriešu volejbola komanda “Biolars/Jelgava/MSĢ” noslēgusi dalību “Credit24” Meistarlīgā, bet sezona vēl nav galā – martā sāksies Latvijas čempionāts, savukārt aprīlī vairākiem komandas volejbolistiem U-20 izlases sastāvā gaidāms nozīmīgs turnīrs.

“Credit24” Meistarlīgā šosezon startēja deviņas komandas – pa četrām no Igaunijas un Latvijas un viena no Lietuvas. Komandas regulārajā turnīrā aizvadīja divus apļus, izspēlējot 16 spēles. “Biolars/Jelgava/MSĢ” izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja 15 zaudējumus, nopelnot četrus punktus un ieņemot noslēdzošo vietu turnīra tabulā. Līdz ar to komandai Baltijas līgas sezona ir beigusies, jo izslēgšanas spēlēm kvalificējās astoņas komandas.

 

Progresē individuāli un kā komanda

“Sezona bija tāda, kādu bijām to gaidījuši – jaunieši sāk krāt pieredzi spēcīgajā Baltijas līgā. Mani priecē tas, ka ir redzams progress – gan kopējā komandas spēlē, gan uzlabojās spēlētāju individuālais sniegums,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” norāda komandas “Biolars/Jelgava/MSĢ” galvenais treneris Lauris Iecelnieks.

 

Meistarlīgas labāko punktu guvēju rangā, vērtējot vidēji gūtos punktus setā, visaugstāk ierindojies Sandis Vilcāns – ar vidēji 3,62 punktiem setā (45 setos Sandis kopā guvis 163 punktus) viņš ieņem 12. vietu. Savukārt 19. vietu ieņem Eduards Stieģelis ar vidēji gūtiem 3,13 punktiem setā (55 setos kopumā Eduards guvis 172 punktus). Līdz ar to labāko punktu guvēju topā pēc kopējā gūto punktu skaita Eduards ir 9., savukārt Sandis – 12. vietā.

 

Labāko servētāju reitingā pēc vidējā netveramo servju jeb eisu skaita setā visaugstāk ierindojas S.Vilcāns ar vidēji 0,18 eisiem setā jeb astoņiem eisiem 45 setos. Topā pēc kopējā izpildīto eisu skaita S.Vilcāns ieņem 30. vietu. Turpat līdzās – 32. pozīcijā – atrodas Leo Catlakšs ar astoņiem eisiem, un E.Stieģelis ar septiņiem eisiem ieņem 39. pozīciju.

 

Labāko bloķētāju reitingā pēc vidējā uzvarēto bloku skaita setā 8. vietu ieņem Jānis Pallo ar 0,6 blokiem vidēji setā (Jānim bijuši seši veiksmīgi bloki 10 setos). Savukārt 22. vietā ir L.Catlakšs ar 0,44 blokiem vidēji setā (21 bloks 48 setos). Savukārt topā pēc kopējā bloku skaita L.Catlakšam ir 14. vieta, 30. vietu ieņem S.Vilcāns ar 14 blokiem, 35. vietu – Kārlis Uģis Ābelītis ar 13 blokiem.

 

Var aizsniegties līdz pieaugušo izlasei

Šosezon Jelgavas volejbola komanda tika izveidota pa jaunu, piesaistot Murjāņu Sporta ģimnāzijas jaunos spēlētājus, kas veido Latvijas U-20 izlasi. Komandas galvenais mērķis ir sniegt spēlētājiem spēļu praksi pret spēcīgiem konkurentiem. “Treniņu apjoms spēlētājiem ir ļoti liels – treniņi divreiz dienā un spēles nedēļas nogalēs. Ir gandarījums, ka jaunieši šo slodzi ir izturējuši bez lielām traumām,” norāda treneris.

 

Pozitīvs moments bija Latvijas vīriešu volejbola izlases jaunā trenera poļu speciālista Mihals Meško Gogols vizīte Jelgavā, klātienē apmeklējot spēli starp “Biolars/Jelgava/MSĢ” un “Jēkabpils lūšiem”. “Pēc spēles aprunājāmies, un jaunais izlases treneris atzina, ka pāris mūsu komandas spēlētāju varētu nonākt vīriešu izlases kandidātu lokā. Tas arī par kaut ko liecina,” tā L.Iecelnieks.

 

Priekšā vēl Latvijas čempionāts

Kad noslēgsies “Credit24” Meistarlīga, sāksies Latvijas čempionāts. “Biolars/Jelgava/MSĢ” un pārējās trīs komandas, kas spēlē Meistarlīgā, tajā iesaistīsies no ceturtdaļfināla. Tām pretī stāsies “Optibet” nacionālās līgas pamatturnīra četras labākās komandas. Tā kā “Biolars/Jelgava/MSĢ” Meistarlīgā ieņēma viszemāko vietu, Latvijas čempionāta pirmie pretinieki mums būs “Optibet” nacionālās līgas pamatturnīra uzvarētāji – “Vecumnieki”. Komandas spēlēs līdz divām uzvarām. Uzvarētāji iekļūs pusfinālā, zaudētājiem čempionāts noslēgsies.

 

Arī pusfinālā komandas cīnīsies līdz divām uzvarām. Pēc šī paša principa tiks noskaidroti arī bronzas medaļu ieguvēji, savukārt cīņa ar čempionu titulu norisināsies līdz trīs uzvarām.

 

Provizoriskais “Biolars/Jelgava/MSĢ” Latvijas čempionāta spēļu kalendārs:

  • 03.03. pulksten 19.30 – ceturtdaļfināla 1. spēle (Jelgavā),
  • 05.03. – ceturtdaļfināla 2. spēle (izbraukumā),
  • 06.03. pulksten 16 – ceturtdaļfināla 3. spēle (Jelgavā),
  • 09.03. vai 10.03. – pusfināla 1. spēle (izbraukumā),
  • 12.03. pulksten 16 – pusfināla 2. spēle (Jelgavā),
  • 20.03. pulksten 16 – 1. spēle par 3. vietu (Jelgavā) (pārējās spēles 23.03. un, ja nepieciešams, 26.03.),
  • 22.03. – 1. spēle par 1. vietu (izbraukumā),
  • 24.03. pulksten 19.30 – 2. spēle par 1. vietu (Jelgavā),
  • 27.03. – 3. spēle par 1. vietu (izbraukumā),
  • 31.03. pulksten 19.30 – 4. spēle par 1. vietu (Jelgavā).

 

U-20 izlasei nopietns turnīrs

Savukārt aprīlī U-20 izlasei, kuras bāzes komanda ir “Biolars/Jelgava/MSĢ” gaidāms nozīmīgs turnīrs – Eiropas U-20 meistarsacīkšu atlases turnīra otrā kārta. L.Iecelnieka vadītā Latvijas izlase turnīru aizvadīs Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, no 7. līdz 10. aprīlim. Pretinieki būs Čehijas, Rumānijas un Slovēnijas izlases.

 

Foto: “Biolars/Jelgava/MSĢ”/Ruslans Antropovs