26.5 °C, 3.8 m/s, 25.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSiltumtrases avārijas dēļ siltumapgāde pārtraukta 13 ēkām; to sola atjaunot līdz pulksten 18
Siltumtrases avārijas dēļ siltumapgāde pārtraukta 13 ēkām; to sola atjaunot līdz pulksten 18
17/02/2022

Saistībā ar 16. februāra vakarā konstatēto siltumnesēja noplūdi Jelgavas centralizētās siltumapgādes sistēmā Lielupes kreisajā krastā šobrīd apkure un karstā ūdens padeve atslēgta dzīvojamajām ēkām Sudrabu Edžus ielā 1, Raiņa ielā 3 un 3A, 17 un 17B, Akadēmijas ielā 22, kā arī ēkas Akadēmijas ielā 21 un 25,  Elektrības ielā 6A, 5A, 8, 10 un 10A. Avārijas darbus uzņēmums “Gren” plāno pabeigt un siltumapgādi pilnībā atjaunot līdz ceturtdienas, 17. februāra, pulksten 18.

Vakar vakarā īsi pirms pulksten 22 saistībā ar avāriju siltumtrasē “Gren” biomasas koģenerācijas stacijā notika neplānota apstāšanās, kā rezultātā nostrādāja automātiskā apstāšanās drošības sistēma, apturot tvaika turbīnu un elektroenerģijas ražošanu. Rezultātā tvaiks tika izvadīts virs ēkas jumta. Un ēkas izgaismojums tvaika izplūdes laikā radīja maldinošu iespaidu, ka koģenerācijas stacijā izcēlies ugunsgrēks. Operatīvie dienesti apsekoja objektu, un ugunsgrēks koģenerācijas stacijā netika konstatēts.  

 

Avārija siltumtrasē radīja siltumapgādes traucējumus Lielupes kreisajā krastā. Uzņēmums naktī lokalizēja noplūdes vietu un sāka avārijas novēršanas darbus. Bojātais siltumtrases posms ir atslēgts no centralizētās siltumapgādes sistēmas. Lielupes kreisajā krastā siltumapgāde ir atjaunota un siltums, kā līdz šim, tiek piegādāts no “Gren” biomasas koģenerācijas stacijas.

 

Taču līdz ar avārijas atslēgumu, šobrīd Jelgavā siltumapgādi nesaņem dzīvojamās ēkas Sudrabu Edžus ielā 1, Raiņa ielā 3, 3A, 17 un 17B, Akadēmijas ielā 22, kā arī ēkas Akadēmijas ielā 21 un 25,  Elektrības ielā 6A, 5A, 8, 10 un 10A. Avārijas likvidēšanu, kas saistīti ar rakšanas darbiem, uzņēmums veiks šodien, 17. februārī. Avārijas darbus plānots pabeigt un siltumapgādi pilnībā atjaunot līdz 17. februāra pulksten 18. Gadījumā, ja avārijas novēršanas darbi tiks pabeigti ātrāk, siltumapgāde klientiem tiks atjaunota agrāk.

 

Uzņēmums “Gren” atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām!

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija: “Gren Jelgava”