23.2 °C, 4.7 m/s, 57.1 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītība13 skolēnu komandas no Jelgavas iekļuvušas konkursa “Biznesa skices” pusfinālā
13 skolēnu komandas no Jelgavas iekļuvušas konkursa “Biznesa skices” pusfinālā
26/02/2022

Swedbank biznesa plānošanas konkursā “Biznesa skices” sevi pārliecinoši pieteikuši jaunieši no Jelgavas. Starp pusfinālistiem ir astoņi Junior Achievement Latvia skolēnu mācību uzņēmumi no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas un pieci no Jelgavas Valsts ģimnāzijas. Pamatskolēni un vidusskolēni pārsteidza konkursa žūriju ar inovatīviem un videi draudzīgiem risinājumiem.

No 145 jauniešu komandu iesniegtajiem biznesa plāniem konkursa pusfinālā žūrija izvirzījusi 15 labākās komandas no visas Latvijas trīs vecuma grupās – pamatskolas, vidusskolas un augstskolas.

 

Pamatskolas grupā no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas pusfinālā iekļuvušas komandas – Eco Scrubs, EKO podiņi, Little Friends, Miu Miu, Siltumiņš, savukārt no Jelgavas Valsts ģimnāzijas – ADHelpD, IKLG un SPG.

 

Savukārt vidusskolas grupā no Jelgava Spīdolas Valsts ģimnāzijas iekļuvušas komandas – BeesWrap, LietuVieta un Takeit, bet no Jelgavas Valsts ģimnāzijas – Drowsy un Špora for школа.

 

Pamatskolēnu grupā pusfinālā žūrija izvirzījusi biznesa plānus par tehnoloģiju, kas skolās mēra un regulē skaļuma līmeni, STEM konstruktoru bērniem, āra kaķu mājām, aksesuāriem koncentrēšanās uzlabošanai un miera radīšanai cilvēkiem ar izteiktu trauksmi un depresiju, termospilvenu muskuļu sāpju mazināšanai un citas idejas.

 

Starp labākajiem 15 biznesa plāniem vidusskolas grupā ir dzeramie salmiņi no Latvijas niedrēm, sociālais uzņēmums, kas palīdz vientuļiem senioriem ikdienas darbos, galda spēle par klimatu, veselīgu dzīvesveidu un attiecībām, atkritumu konteiners ar sensoru, apģērbu līnija no otrreiz pārstrādātiem materiāliem un citas idejas.

 

Pusfinālā iekļuvušās komandas veidos sava produkta vai pakalpojuma reklāmas video, vidusskolēniem un studentiem radot arī pūļa kampaņu pieteikumu projektus, ko 10 vecāko grupu komandām būs iespēja īstenot. Pērn, kad konkursā varēja piedalīties tikai vidusskolēnu komandas, finālisti kolektīvā finansējuma platformā “Projektu banka” piesaistīja gandrīz 17 000 eiro investoru finansējuma savas biznesa idejas īstenošanai.

 

Konkursa pirmo trīs vietu ieguvēji katrā vecuma grupā sadalīs kopējo naudas balvu fondu 13 750 eiro apmērā. Naudas balvas saņems arī pamatskolas un vidusskolas grupas uzvarētāju komandu konsultējošie skolotāji.

 

Konkursu organizē Swedbank kopā ar “Junior Achievement Latvia”, “Projektu banku” un Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas nodaļu.

 

 

Foto: pixabay.com

 

Informācija: Komunikācijas vadības aģentūra Deep White