18 °C, 1 m/s, 93 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports“Open” Jelgavas posmā sacentīsies 12 vīriešu un četras sieviešu komandas
“Open” Jelgavas posmā sacentīsies 12 vīriešu un četras sieviešu komandas
26/02/2022

27. februārī Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, norisināsies Latvijas Basketbola savienības rīkotais 3×3 basketbola tūres “Open” otrais posms. Jelgavā sacentīsies 12 vīriešu komandas, tostarp divas vietējās, un četras sieviešu komandas. Turnīrs sāksies pulksten 11 un to klātienē drīkst apmeklēt skatītāji, ievērojot visas drošības prasības.

Jelgavu šajā posmā pārstāvēs divas vīriešu komandas. Komanda “3×3 Jelgava” uzvarēja tūres pirmajā posmā un Jelgavā centīsies šo panākumu atkārtot. Komandas sastāvā spēlē Armands Seņkāns, Armands Ginters (pirmā posma labākais spēlētājs jeb MVP), Mārtiņš Šteinbergs un Kristaps Pļavnieks. Komanda ielozēta C apakšgrupā, kurā tiksies ar “Kandava/Anzāģe” un “Spēka kustība”.

 

Otras mājinieku komandas “BK Jelgava” sastāvā redzēsim olimpisko čempionu 3×3 basketbolā Edgaru Krūmiņu un citus BK “Jelgava” Nacionālās līgas spēlētājus – Uldi Feldmani, Jāni Bērziņu un Kasparu Neimani. Komanda ielozēta A apakšgrupā, kura tiksies ar “3x3Madona/Solartbūve” un “Krāslava”.

 

Precīzam spēļu kalendāram var sekot līdz ŠEIT.

 

Sacensības klātienē drīkst apmeklēt arī skatītāji, ievērojot spēkā esošās epidemioloģiskās drošības prasības – uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu par vakcinēšanos vai pārslimošanu un personu apliecinošu dokumentu, kā arī visu pasākuma laiku lietojot sejas aizsargmasku. Ieeja – bez maksas.

 

Tūrei “Open” pavisam būs pieci posmi un fināls. Noslēdzoties tūrei, labākā vīriešu komanda saņems ceļazīmi uz FIBA Pasaules tūres “Challenger” turnīru. Tūres posmi:

  • 5. februārī – Ulbrokā,
  • 27. februārī – Jelgavā,
  • 20. martā – Madonā,
  • 10. aprīlī – Ventspilī,
  • 24. aprīlī – Kandavā,
  • 8. maijā – Saldū (fināls).

Turnīrā drīkst piedalīties tikai spēlētāji ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3×3 basketbola profilu, jo “Open” tūre ir reģistrēta FIBA 3×3 basketbola oficiālajā kalendārā, šādi dodot iespēju visiem spēlētājiem krāt pasaules ranga punktus sev individuāli un Latvijai kopumā.

 

Foto: no “Sporta servisa centra” arhīva