18 °C, 1 m/s, 93 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas turnīrā uzvar “3×3 Jelgava”
Jelgavas turnīrā uzvar “3×3 Jelgava”
27/02/2022

27. februārī Jelgavā norisinājās 3×3 basketbola tūres “Open” otrais posms. Tajā, tāpat kā pirmajā posmā, uzvarēja komanda “3×3 Jelgava”.

Jelgavas posmā piedalījās 12 vīriešu komandas, tostarp mājinieki “3×3 Jelgava” un “BK Jelgava”. “3×3 Jelgava” ar Armandu Seņkānu, Armandu Ginteru, Mārtiņu Šteinbergu un Kristapu Pļavnieku sastāvā apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras – 21:17 pret komandu “3×3 Ādaži/Bauerfeind” un 21:12 pret komandu “Spēka kustība”. Arī “BK Jelgava” ar Jāni Bērziņu, Uldi Feldmani, olimpisko čempionu Edgaru Krūmiņu un Kasparu Neimani sastāvā apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras – 21:7 pret komandu “3×3 Madona/Solartbūve” un 21:17 pret komandu “Krāslava”. Līdz ar to abas Jelgavas komandas iekļuva izslēgšanas spēļu kārtā.

 

Ceturtdaļfinālā “3×3 Jelgava” ar rezultātu 21:11 pārspēja “3×3 Madona/Solartbūve”, savukārt “BK Jelgava” pieveica komandu “Spēka kustība” ar rezultātu 22:13. Pusfinālā “3×3 Jelgava” ar 21:16 uzvarēja komandu “MSA”, kas turnīru noslēdza 3. vietā. “BK Jelgava” ar 21:13 pieveica vienīgos viesus no Lietuvas “Candyshop” un iekļuva finālā. Fināls ar abu Jelgavas komandu piedalīšanos, protams, bauda jelgavniekiem. Komanda “3×3 Jelgava” izšķirošo spēli aizvadīja trijatā, jo pusfināla mačā traumu guva Armands Ginters un komandai palīdzēt vairs nevarēja. Neskatoties uz to “3×3 Jelgava” svinēja uzvaru spēlē ar 21:9, triumfējot jau otrajā turnīra “Open” posmā. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP atzīts Armands Seņkāns.

 

“Kad man basketbola kluba “Jelgava” vadība piedāvāja piedalīties šajā turnīrā un pārstāvēt klubu, es piekritu, jo man šai svētdienai nebija citu plānu. Guvu tikai pozitīvas emocijas,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” norādīja 2. vietu izcīnījušais Edgars Krūmiņš. Savukārt uzvarētāju komandas pārstāvis Kristaps Pļavnieks norādīja, ka organizatoriski Jelgavas turnīrs bija soli priekšā iepriekšējam. “Formāts 3×3 man ir jauns, bet lēnām pielāgojos. Ir tomēr daudz savādāk nekā 5×5! Komandā jūtos labi, visi savējie – mēs taču ikdienā spēlējam un trenējamies kopā basketbola klubā “Jelgava”,” norāda Kristaps. Viņš komandā ienācis Roberta Pāžes vietā, kurš licis punktu 3×3 basketbolista karjerai. Iespaidos par turnīru dalījās arī pirmā posma vērtīgākais spēlētājs Artūrs Ginters no komandas “”3×3 Jelgava”: “Turnīru aizvadījām pārliecinoši, kā arī uzvarējām, kaut arī pusi pusfināla un finālu puiši spēlēja trijatā. Bija forši finālā tikties ar jelgavniekiem. Es pats pusfinālā satraumējos, vidējais pirksts izgāja no vietas. Lai gan diezgan ātri man to ierāva atpakaļ vietā, spēlēt tālāk nebija prāta darbs. Rīt taisīšu rentgenu.”

 

Jelgavas turnīrā piedalījās arī sieviešu komandas. Četru komandu konkurencē uzvaru izcīnīja komanda “RSU”, kas finālā pārspēja komandu “Jugla”. 3. vietu izcīnīja komanda “RBJSS Rīdzene”. Jelgavas basketbolistes turnīrā nepiedalījās.

 

Tūrei “Open” pavisam būs pieci posmi un fināls. Tai noslēdzoties, labākā vīriešu komanda saņems ceļazīmi uz FIBA Pasaules tūres “Challenger” turnīru. Tūres posmi:

  • 5. februārī – Ulbrokā,
  • 27. februārī – Jelgavā,
  • 20. martā – Madonā,
  • 10. aprīlī – Ventspilī,
  • 24. aprīlī – Kandavā,
  • 8. maijā – Saldū (fināls).

Turnīrā drīkst piedalīties tikai spēlētāji ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3×3 basketbola profilu, jo “Open” tūre ir reģistrēta FIBA 3×3 basketbola oficiālajā kalendārā, šādi dodot iespēju visiem spēlētājiem krāt pasaules ranga punktus sev individuāli un Latvijai kopumā.

 

Foto: Sporta servisa centrs