20.7 °C, 2.8 m/s, 41.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJelgava iekļauta Eiropas nākotnes pilsētu top 10 sarakstā
Jelgava iekļauta Eiropas nākotnes pilsētu top 10 sarakstā
28/02/2022

“Financial Times” izdevuma “FDi Magazine” Eiropas nākotnes pilsētu un reģionu 2022.–2023. gada sarakstā no 553 pieteikumiem, tostarp 114 pieteikumiem kategorijā “Ārvalstu tiešo ieguldījumu stratēģija”, Jelgava ir ierindota 6. vietā, padarot ārvalstu investoriem pieejamu informāciju par Eiropas potenciālākajām pilsētām un reģioniem.

Jau vairākus gadus Jelgava “Financial Times” ikmēneša izdevuma “FDi Magazine” rīkotajā “FDI Intelligence” pētījuma kategorijā “Eiropas nākotnes pilsētas un reģioni” uzrāda augstus rezultātus. Šogad mikro pilsētu grupā (iedzīvotāju skaits līdz 100 000 cilvēkiem) Jelgava ierindota 6. vietā Eiropas nākotnes pilsētu un reģionu 2022.–2023.  gada sarakstā, kategorijā “Ārvalstu tiešo ieguldījumu stratēģija” (FDI Strategy), tādējādi parādot savas pilsētas ārvalstu tiešo investīciju iespējas un stratēģijas. Jāpiebilst, ka Jelgavas rezultāts ir uzlabojies – 2020.–2021. gadā mūsu pilsēta pētījumā šajā kategorijā ieņēma 9. vietu.

 

“Financial Times” ir viena no pasaules vadošajām ziņu organizācijām, kas starptautiski atzīta par savu autoritāti, integritāti un precizitāti. “FDI Intelligence” ir “Financial Times” specializēta nodaļa, kas nodrošina pasaulē visplašāko pakalpojumu piedāvājumu, kuri saistīti ar ārvalstu tiešajiem ieguldījumiem, veicinot investīciju piesaisti un ekonomiskās attīstības risinājumus, piedāvājot ārvalstu tiešo ieguldījumu datu rīkus, pētījumu un konkurentu analīzi, pasākumus, multividi un redakciju.

 

Kopumā konkursam saņemti 553 pieteikumi piecās kategorijās: “Ekonomiskais potenciāls”, “Cilvēku kapitāls un dzīvesveids”, “Rentabilitāte”, “Savienojamība” un “Draudzīga vide biznesam”. Bet sestajā kategorijā – “Ārvalstu tiešo ieguldījumu stratēģija” (FDI Strategy) – no tiem vērtēti 114 pieteikumi, tostarp Jelgavas. Katrs pretendents iesniedza pieteikumu, atbildot uz vairāk nekā 10 jautājumiem saistībā ar investīciju iespējām un to piesaisti konkrētajā pilsētā. Jāpiebilst, ka pilsētas un reģioni vērtēti ne tikai pēc iesniegtajām atbildēm, bet arī dalīti kategorijās pēc to platības un iedzīvotāju skaita.

 

Ar pētījuma rezultātiem var iepazīties mājaslapā www.fdiintelligence.com.

 

Labāko pretendentu svinīgā apbalvošana plānota pasaulē vadošās nekustamā īpašuma tirgus konferences laikā šā gada martā Kannās, Francijā.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē