18 °C, 1 m/s, 93 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsVolejbolistēm Baltijas līgā neveiksme, bet Latvijas čempionātā cer uz zeltu
Volejbolistēm Baltijas līgā neveiksme, bet Latvijas čempionātā cer uz zeltu
28/02/2022

Sieviešu volejbola komanda “Jelgava” 2021./2022. gada sezonā dalību Baltijas līgā noslēgusi, bet vēl priekšā Latvijas čempionāta izšķirošie brīži.

Jelgavas komanda Baltijas līga pēc pamatturnīra ieņēma 5. vietu un izslēgšanas spēļu kārtā tikās ar ceturtajā pozīcijā esošo Lietuvas komandu “Aušrine-KKSC” no Jonavas. Cīņā līdz divām uzvarām jelgavnieces piekāpās pretiniecēm ar 0:2. Pirmajā spēlē Jelgavā mājinieces piedzīvoja bezierunu zaudējumu ar 0:3 (17:25, 17:25, 19:25). Šajā spēlē rezultatīvākās spēlētājas mūsu komandā bija Liene Šimkuse ar 13 punktiem un Līva Sola ar 10 punktiem. Otrajā spēlē izbraukumā piedzīvots zaudējums piecu setu cīņā ar 2:3 (26:28, 25:18, 25:20, 18:25, 12:15). Šajā spēlē rezultatīvākās spēlētājas mūsu komandā bija Līga Petuhova ar 20 punktiem, pa 17 punktiem Lienei Šimkusei un Kristīnei Gabranovai.

 

Noslēdzoties pirmajai izslēgšanas spēļu kārtai, zināms, ka “final-four” un cīņa par Baltijas līgas medaļām norisināsies bez Latvijas komandu līdzdalības, tāpat kā vīru konkurencē. “Šobrīd nevaru pateikt, vai ceturtdaļfinālā zaudējušās komandas tiks sarindotas pēc vietām, bet patiesībā tam vairs nav nozīmes,” rūgtumu par zaudējumu neslēpj komandas galvenais treneris Aldis Bērziņš. Jāatgādina, ka Baltijas līgā spēlē 12 komandas, pa četrām no katras Baltijas valsts. Ja ceturtdaļfinālā zaudējušās komandas netiks sarindotas pa vietām, “Jelgava” šo sezonu Baltijas līgā noslēgs dalītajā 5.–8. vietā.

 

Tomēr Jelgavas volejbolistēm priekšā vēl Latvijas čempionāts. Pamatturnīrā vēl atlikušas piecas spēles, un tas noslēgsies 19. martā. “Šobrīd esam uzvarējuši visās spēlēs un turnīra tabulā ieņemam pirmo pozīciju,” norāda komandas treneris. Noslēdzoties pamatturnīram, 1. un 2. vietā esošās komandas pusfinālā iekļūs automātiski, bet 3.–6. vietas ieguvējas cīnīsies par atlikušajām divām vietām.

 

“Final-four” jeb pusfināls un fināls notiks 9. un 10. aprīlī. “Pirms izšķirošajām spēlēm mums būs pauze, un tas nav labi, ka nav spēļu prakses. Visticamāk, būs jāmēģina noorganizēt kāda pārbaudes spēle,” pieļauj treneris.

 

Foto: Jelgava.lv