18 °C, 1 m/s, 93 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsMākslas vingrotāja jauno olimpisko ciklu sāk ar jaunu programmu
Mākslas vingrotāja jauno olimpisko ciklu sāk ar jaunu programmu
01/03/2022

Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas un kluba Baltic Flower mākslas vingrotāja Anna Murikova starptautiskās sacensībās izcīnījusi 9. vietu. Šīs sacensības bija nozīmīgas ar to, ka tas bija pirmais starts jaunajā olimpiskajā ciklā un sportiste pirmo reizi izpildīja jaunu programmu.

Anna Murikova startēja sacensībās “Miss Valentine Tartu Grad Prix”, kas notika Igaunijā 26. un 27. februārī. Viņas grupā piedalījās 12 vingrotājas no deviņām valstīm.

 

Anna startēja četros sacensību veidos – ar apli, bumbu, vālītēm un lenti. Trijos no četriem veidiem viņai izdevās iekļūt finālā, kur vingrojumos ar apli un lenti viņa izcīnīja 6. vietu, vingrojumā ar bumbu – 8. vietu. Kopvērtējumā tas Annai deva 9. vietu. Pirmo vietu grupā izcīnīja Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļniece.

 

“Sportistes rezultāti ir labi. Būtiski, ka šīs bija pirmās sacensības jaunajā olimpiskajā ciklā. Ir mainījušies noteikumi, un pēc tiem sastādīta jauna programma. Šīs bija pirmās sacensības, kurās Anna izmēģināja jauno programmu, lai varētu piestrādāt piet tās, minimizēt kļūdas un konkurēt ar labākajām vingrotājām,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” pastāstīja mākslas vingrošanas trenere Irina Smelova.

 

Foto: no kluba “Baltic Flower” arhīva