15.9 °C, 0.7 m/s, 75.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaLaulību ceremonijā var piedalīties arī bez Covid-19 sertifikāta
Laulību ceremonijā var piedalīties arī bez Covid-19 sertifikāta
02/03/2022

Noslēdzoties ārkārtējai situācijai valstī, mainīta laulību ceremonijas norises kārtība. Būtiskākā izmaiņa – laulību ceremonijā var piedalīties cilvēki bez Covid-19 sertifikāta, taču joprojām paliek spēkā norma par divu metru distances ievērošanu, medicīnisko sejas masku vai FFP2 respiratoru lietošanu telpās.

Saskaņā ar grozījumiem Ministru kabineta noteikumos par Covid-19 izplatības ierobežošanu no 1. marta laulību ceremonijas laikā dzimtsarakstu nodaļas telpās vai baznīcā ir jāievēro šādas epidemioloģiskās drošības prasības:

  • reģistrējot laulību telpās, jālieto medicīniskā sejas maska vai respirators un jāievēro divu metru distance. Pieļaujamais cilvēku skaits ir līdz 250 personām, ņemot vērā ceremonijas norises vietas platību un prasību nepieļaut drūzmēšanos;
  • reģistrējot laulību ārā, jāievēro divu metru distance, piedalīties drīkst līdz 250 personām.

Šobrīd laulību ceremonija var noritēt gan ar, gan bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu pārbaudes, proti, vai nu nedrošā vidē, vai epidemioloģiski drošā vidē.

 

Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Diāna Pavlovska gan aicina katru pāri, kas vēlas laulību reģistrēt Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļā vai ārpus tās, piedaloties Dzimtsarakstu nodaļas speciālistam, sazināties ar nodaļu, lai noskaidrotu izvēlētās laulību norises vietas ietilpību, proti, cik cilvēku klātbūtni pieļauj izvēlētā laulību ceremonijas vieta. Tas nepieciešams, lai netiktu pārkāptas epidemioloģiskās drošības prasības. Ar Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļu var sazināties pa tālruni 63080522.

 

Jāpiebilst, ka kāzu svinībās (privātā pasākumā) atļauts pulcēties līdz 250 personām un medicīnisko sejas masku vai FFP2 respiratoru lietošana nav obligāta.

 

 

Foto: pixabay.com

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē