19.8 °C, 1.7 m/s, 61.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaDivās nedēļās Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonā Jelgavā saņemti vairāk nekā 70 pieteikumi
Divās nedēļās Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonā Jelgavā saņemti vairāk nekā 70 pieteikumi
09/03/2022

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā vērojama pastiprināta iedzīvotāju interese par brīvprātīgo dienestu Zemessardzē. Arī Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonā Jelgavā kopš 24. februāra jau saņemti vairāk nekā 70 pieteikumi. Tas ir salīdzinoši daudz, jo, piemēram, visa 2021. gada laikā saņemti 55 pieteikumi.

“Aktivitāte pēdējās divās nedēļās ir lielāka nekā parasti visa gada laikā, turklāt cilvēki joprojām turpina interesēties par dienestu Zemessardzē,” stāsta Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona kaprāle Evita Hibšmane-Štube, norādot, ka pēc pieteikuma iesniegšanas kandidātiem ir jāiziet medicīniskā pārbaude, jānokārto fiziskās sagatavotības normatīvi, jāpiedalās divu dienu pirmsapmācībā un tikai tad pēc svinīgās zvēresta ceremonijas kandidāts kļūst par zemessargu.

 

2021. gadā kopumā Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonā Jelgavā tika saņemti 55 iesniegumi un uzņemti 34 zemessargi, bet 2020. gadā – 66 iesniegumi un uzņemts 51 zemessargs. E.Hibšmane-Štube uzsver, ka augsti tiek novērtēta katra kandidāta izrādītā interese un vēlme iesaistīties visaptverošajā valsts aizsardzībā, kas ir visas sabiedrības kopēja atbildība.

 

“Šis ir īstais brīdis iestāties Zemessardzē, lai apgūtu pamata militārās iemaņas. Tas nav vienas dienas pasākums, bet prasa ilgāku laiku. Iestājoties šodien, mēs savlaicīgi spēsim jūs sagatavot sevis, savas ģimenes un savas valsts aizsardzībai. Drošāks esi tu, drošāka ir ģimene, drošāka ir valsts!” uzsver Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona komandieris pulkvežleitnants Arvis Zīle.

 

 

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 59 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātiem no Jelgavas un Jelgavas novada jāsazinās ar Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonu pa tālruni 25424404, e-pastu 52bn@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā Jelgavā, Dambja ielā 22.  Plašāku informāciju par Zemessardzi un iestāšanos tajā var iegūt mājaslapā www.zs.mil.lv vai www.esizemessargs.lv.

 

 

Foto: Jelgava.lv

Infografika: publicitātes

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē