17.2 °C, 3.1 m/s, 47.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaStājas spēkā jaunie saistošie noteikumi daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanas programmai
Stājas spēkā jaunie saistošie noteikumi daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanas programmai
09/03/2022

Šodien, 8. martā, stājas spēkā jaunie Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. 22-5 “Par Jelgavas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai”, kas regulē kārtību, kādā pašvaldība piešķir līdzfinansējumu daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanai. Galvenā atšķirība no iepriekšējās redakcijas – iedzīvotājiem samazināts administratīvais slogs pieteikumu iesniegšanai.

Saskaņā ar jaunajiem saistošajiem noteikumiem, turpmāk pieteikumus pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai var iesniegt jebkura laikā, bet ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 1. oktobrim. Pieejamais Jelgavas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums ir 130 000 eiro.

 

Jaunajos noteikumos precizēti, noteikti vai atcelti šādi nosacījumi:

  • Skaidrots termins “slēgta tipa atkritumu konteineru novietne”, kas ir laukums ar segumu, uz kura novietota aizslēdzama būve ar nojumi atkritumu konteineru ievietošanai.
  • Precizēta informācija, kas jānorāda paziņojumā par pieteikumu iesniegšanu. Turpmāk paziņojumā tiks norādīts pieteikumu iesniegšanas datums, no kura iesniedzami pieteikumi, un līdzfinansējuma apmērs.
  • Pieteikumu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai var iesniegt pašvaldībai ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 1. oktobrim.
  • Izslēgtas un skaidrotas normas, kuras nosaka nepieciešamību iesniegt šādus dokumentus:

– Nav jāiesniedz pilnvara, ja pieteikumu iesniedzēja vārdā iesniedz juridiskas personas pilnvarota persona;

 

– Nav jāiesniedz būvvaldē akceptēta būvprojekta vai paskaidrojuma raksta vai apliecinājuma kartes kopiju. Turpmāk iesniedzējam informācija par būvprojekta vai paskaidrojuma raksta vai apliecinājuma kartes nosaukumu un būvniecības lietas numuru atbilstoši BIS ierakstam būs obligāti jānorāda iesniegumā;

 

– Nav jāiesniedz līgumu vai tam pielīdzināmo dokumentu, kurā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības vienojušās par piesaistīto zemesgabalu kopīgu labiekārtošanu, kā arī par labiekārtojuma kopīgu uzturēšanu un saglabāšanu, ja iesniedzējs ir divas vai vairāku daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības. Šajā gadījumā turpmāk katras dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumā (protokolā) jābūt izteiktai piekrišanai par piesaistīto zemesgabalu kopīgu labiekārtošanu, kā arī par labiekārtojuma kopīgu uzturēšanu un saglabāšanu, ja iesniedzējs ir divas vai vairāku dzīvokļu īpašnieku kopības.

  • Precizēta iesniegto pieteikumu vērtēšanas kārtība. Noteikts, ka komisija viena mēneša laikā izvērtē pieteikumu atbilstību noteikumos noteiktajām prasībām un pieņem lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu vai pieteikuma noraidīšanu.
  • Komisija noraida pieteikumu, ja:

– pieteikums neatbilst noteikumos noteiktajām prasībām;

 

– iesniedzēja pilnvarotā persona komisijas noteiktajā termiņā nesniedz pieprasīto informāciju;

 

– pieprasītā pašvaldības līdzfinansējuma apmērs pārsniedz attiecīgajā kalendārajā gadā pašvaldības budžetā šim mērķim paredzēto vai uz pieteikuma izvērtēšanas brīdi pieejamo pašvaldības līdzfinansējuma apmēru (atlikumu).

  • Atcelta pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanas prioritārā secība. Turpmāk komisija izvērtēs iesniegtos pieteikumus to saņemšanas secībā.
  • Pēc komisijas lēmumu pieņemšanas iestāde “Pilsētsaimniecība” publicēs informāciju par pieejamā pašvaldības līdzfinansējuma apmēru (atlikumu) tīmekļa vietnēs www.jelgava.lv un www.pilsetsaimnieciba.lv.
  • Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldniekam, organizējot iepirkuma procedūru vai tirgus izpēti par labiekārtošanas darbu veikšanu, komisijas sastāvā jāiekļauj pašvaldības un iesniedzēja pārstāvis.
  • Komisijas lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Jelgavas valstspilsētas domē.

Jāatgādina, ka pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība” jau ir izsludinājusi šā gada pieteikumu pieņemšanu pagalmu labiekārtošanas programmā. Informāciju par pieteikuma sagatavošanu un iesniegšanu var saņemt pa tālruni 63084470 vai sūtot jautājumus elektroniski uz e-pastu pilsetsaimnieciba@pilsetsaimnieciba.jelgava.lv.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija: “Pilsētsaimniecība”