19.9 °C, 1.9 m/s, 90.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsAicina iepazīties ar skvošu
Aicina iepazīties ar skvošu
23/03/2022

Jelgavas Skvoša klubs ar pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” atbalstu īsteno skvoša pieejamības un popularizēšanas projektu “Iepazīsti skvošu”, kura dalībniekiem daļēji tiek segta maksa par skvoša korta īri.

Galvenā mērķauditorija ir skolēni un pieaugušie, kas vēlētos iepazīt jaunu, aizraujošu sporta veidu, ar kuru varētu nodarboties kopā ar ģimeni, draugiem. Projektā tiek subsidēta skvoša kortu noma spēlētājiem, no kuriem vismaz viens ir juniors, kā arī pieaugušajiem spēlētājiem, kuri vēlas pirmo reizi šo sporta veidu iepazīt kopā ar sertificētu skvoša treneri. Nepieciešamības gadījumā Jelgavas Skvoša klubs bez maksas var nodrošināt arī inventāru, kas citkārt ir jānomā. 

 

“Juniori, kuriem jau ir lielāka vai mazāka pieredze skvošā, var uzaicināt izmēģināt šo sporta veidu savus draugus, vecākus, vai arī skvošojošie vecāki var patrenēt savus bērnus. Var arī abi spēlētāji būt bez pieredzes, bet lielāks ieguvums būs, ja vismaz vienam būs kaut pamatiemaņas skvošā. Ja vismaz viens no spēlētājiem ir vecumā līdz 18 gadiem, iepriekš piesakoties, var saņemt korta līdzmaksājumu piecu eiro apmērā. Tādējādi skvošs jauniešiem būs finansiāli pieejamāks,” stāsta projekta iniciatore Jelgavas Skvoša kluba valdes priekšsēdētāja Baiba Lulle.

 

Nodarbības notiks fitnesa centrā “Fitland”. Šobrīd korta nomas standarta maksa stundā darba dienās līdz pulksten 16 ir 12 eiro un 17 eiro – vakaros, savukārt brīvdienās un svētku dienās – 14 eiro. Ja spēlētāji spēlēs, piemēram, sestdienā, tad viņiem pašiem par korta nomu būs jāmaksā nevis 14, bet deviņi eiro.

 

Projektā piecu eiro atlaidi korta nomai un bezmaksas inventāru savai pirmajai skvoša nodarbībai sertificēta trenera vadībā var saņemt ikviens interesents bez vecuma ierobežojuma. Papildus (15 eiro) būs jāmaksā par trenera pakalpojumiem.

 

Projekts ilgs, kamēr būs apgūts piešķirtais finansējums, kas paredzēts 60 nodarbībām.

 

Pieteikšanās: pa tālruni 29455142 vai e-pastu baiba.lulle@squash.lv.

 

 

Foto: Pixabay.com