19.9 °C, 1.9 m/s, 90.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsTrīs Jelgavas peldētāji kļuvuši par Baltijas čempioniem
Trīs Jelgavas peldētāji kļuvuši par Baltijas čempioniem
28/03/2022

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 26. un 27. martā, Igaunijas pilsētā Tartu 50 metrus garajā peldbaseinā Aurakeskus notika Baltijas valstu čempionāts peldēšanā. Trīs Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas sportisti kļuva par Baltijas čempioniem.

Latvijas izlase uz Tartu devās 40 peldētāju un sešu treneru sastāvā. Jelgavas Specializēto peldēšanas skolu pārstāvēja 14 peldētāji: Nikolass Deičmans, Kristians Brenčs, Nikola Elpe, Elijs Aleksejevs, Sofija Vanaga-Stūre, Rūta Šķirus, Deniss Okulovs, Roberts Lejnieks, Matīss Kaktiņš, Laura Šinkus, Sergejs Židkovs, Jevgeņijs Boicovs, Deniss Petrago, Roberts Gūtmanis. Izlases treneru komandā bija arī mūsu peldēšanas skolas treneres Inga Arnīte un Jeļena Visocka.

 

Par Baltijas čempionu 50 metros brasā kļuva jelgavnieks Jevgeņijs Boicovs (trenere – Astra Ozoliņa). Jauniešu konkurencē (2006. gadā dzimušie un jaunāki) par divkārtēju Baltijas čempionu kļuva Kristians Brenčs (trenere – Inga Arnīte). K.Brenčs izcīnīja uzvaru 100 un 200 metru peldējumos uz muguras. Turklāt 100 metros uz muguras (rezultāts – 58,28 sekundes) K.Brenčs ieguva 704 Starptautiskās Peldēšanas federācijas FINA punktus, pirmo reizi pēc FINA punktu ranga tabulas pārsniedzot 700 punktu robežu. Par Baltijas čempionu jauniešu konkurencē 200 metros kompleksajā peldējumā kļuva Nikolass Deičmans (trenere – Astra Ozoliņa). Viņš izcīnīja arī sudraba medaļu 400 metru kompleksajā peldējumā, kā arī 100 metros brīvajā stilā.

 

Sudrabs junioru konkurencē Matīsam Kaktiņam (trenere – Inga Arnīte) 200 metros brasā. M.Kaktiņš 200 metros brasā startēja arī pieaugušo konkurencē, kur izcīnīja bronzas medaļu.

 

Bronzas medaļa pieaugušo konkurencē 50 metros uz muguras Laurai Šinkus (trenere – Anželika Paegle), bet jauniešu grupā 100 un 200 metros tauriņstilā – Elijam Aleksejevam (trenere – Astra Ozoliņa).

 

“Latvijas izlase jauniešu vecuma grupā individuālajās distancēs izcīnīja septiņas godalgas, un tās visas sarūpēja Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas audzēkņi,” jelgavnieku sniegumu uzteic Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas direktores vietnieks Māris Lindenbaums.

 

Jelgavas peldētāji Latvijas izlases sastāvā piedalījās arī vairākos stafetes peldējumos. Sudraba medaļas izcīnītas 4×100 metru kombinētajā stafetē jauniešiem, turklāt visi četri stafetes komandas dalībnieki bija Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas audzēkņi: Kristians Brenčs, Deniss Okulovs, Elijs Aleksejevs un Nikolass Deičmans. “Ar šo panākumu lepojamies jo īpaši – gan tāpēc, ka visi stafetes komandas dalībnieki bija mūsu skolas audzēkņi, gan par viņu rezultātu un izcīnītajām medaļām,” uzsver M.Lindenbaums. Tāpat sudrabs arī 4×100 metros brīvajā stilā jauniešiem, un komandā trīs no četriem bija jelgavnieki: Kristians Brenčs, Elijs Aleksejevs, Nikolass Deičmans.

 

Bronzas medaļas vīriešu komandai 4×100 metros brīvajā stilā ar Jevgeņiju Boicovu sastāvā, sieviešu komandai 4×100 metros brīvajā stilā un 4×100 metros kombinētajā stafetē ar Lauru Šinkus sastāvā un jauniešu komandai 4×100 metros brīvajā stilā ar Sofiju Vanagu-Stūri un Nikolu Elpi sastāvā.

 

Jāpiebilst, ka Baltijas čempionātā Sporta meistara normatīvu izpildīja treneres Jeļenas Visockas audzēknis Deniss Petrago, 100 metru brīvā stila distanci nopeldot 54,33 sekundēs.

 

Foto: Jelgavas Specializētā peldēšanas skola