17.2 °C, 3.8 m/s, 79.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiNo piektdienas Jelgavas kultūras namā apskatāma izstāde “Autsaideru māksla”
No piektdienas Jelgavas kultūras namā apskatāma izstāde “Autsaideru māksla”
31/03/2022

Jelgavas kultūras namā no piektdienas, 1. aprīļa, būs apskatāmā izstāde “Autsaideru māksla”, kurā redzami arī jelgavnieku radīti darbi. Izstāde apmeklētājiem būs pieejama līdz 30. aprīlim.

Fonds “Nāc līdzās!” 2020. gada rudenī aicināja cilvēkus ar īpašām vajadzībām, kas dzīvo gan sociālās aprūpes centros, gan mājās, piedalīties projektā, kura mērķis bija atklāt jaunus, reizēm pie sevis klusībā paslēptus radošus darbus un dot to autoriem iespēju kļūt publiski redzamiem, saņemt sabiedrības atzinību par savu veikumu.

 

Atsaucoties aicinājumam, tika iesūtīti 189 darbi. Izstādē apskatāmi 55 dažādās tehnikās veidoti radošie darbi no sociālās aprūpes centriem, tajā skaitā darbi no Valsts sociālā aprūpes centra “Zemgale” filiāles “Jelgava” klientiem. Organizatori uzsver, ka visi šie darbi ir pelnījuši, lai tajos iedziļinās, jo aiz katra ir kāds stāsts, sapnis vai izlolota iecere. Tāpat visiem izstādes darbiem ir kopīga īpašība – patiesums. Pirmo reizi darbi tika izstādīti Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un tagad būs apskatāmi vairākās Latvijas pilsētās.

 

Jāpiebilst, ka izstādes idejas autore ir Sarma Freiberga un to iekārtoja māksliniece – scenogrāfiste Austra Hauks.

 

 

Foto un informācija: fonds “Nāc līdzās!”