22.5 °C, 2 m/s, 76.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSporta speciālistus “ēno” 28 skolēni
Sporta speciālistus “ēno” 28 skolēni
06/04/2022

Šodien 28 skolēni bija izvēlējušies uzzināt vairāk par sporta nozari un tajā iespējamajām profesijām, ēnojot Jelgavas pašvaldības iestādē Sporta servisa centrs un sporta skolās.

6. aprīlī Latvijā notiek Ēnu diena, kuras mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru darba specifiku, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Pieci skolēni “Sporta servisa centrā” izzināja sporta darba organizatora profesiju, trīs skolēni ēnoja peldēšanas trenerus Jelgavas Specializētajā sporta skolā, deviņi – hokeja, daiļslidošanas un šorttreka trenerus Jelgavas Ledus sporta skolā, 11 – basketbola un vieglatlētikas trenerus Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolā.

 

Ar sporta darba organizatora profesiju “Sporta servisa centrā” iepazinās 6. un 7. klases skolēni. Viņi uzzināja, cik daudz un cik dažādi sporta pasākumi notiek Jelgavā, ka mūsu pilsētā notiek arī starptautiskas sacensības, kā sākas un notiek sporta pasākuma organizēšana, kā arī paši mēģināja uzzīmēt, kāda varētu izskatīties Jelgavas čempionāta medaļa, kas tiktu pasniegta Jelgavas čempioniem dažādos sporta veidos. Vēl skolēniem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas viktorīnā, vērtējot, vai apgalvojumi ir patiesi vai nepatiesi, piemēram, ka Jelgavā ir Sporta iela, ka Jelgavā ir bobsleja trase, ka jelgavnieki ir startējuši abās Eiropas spēlēs, ka jelgavnieks Edgars Krūmiņš 2021. gadā kļuva par olimpisko čempionu.

 

Interesanti, ka 6. aprīlis ir arī Starptautiskā sporta diena attīstībai un mieram, kas tiek atzīmēta kopš 1993. gada. 6. aprīlis ir diena, kas mudina atzīt sportu kā universālu valodu, kas palīdz veidot attiecības vai risināt problēmas, balstoties abpusēji pieņemtos spēles noteikumos. Sports ir spēcīgs, bet vienlaikus nevardarbīgs rīks kopienas dzīves stiprināšanai. Tāpēc ēnotāji kopā ar “Sporta servisa centra” darbiniekiem uzfilmēja sveicienu sportiskajiem jelgavniekiem Starptautiskajā sporta dienā, kā arī uzrakstīja novēlējumus.

 

Kā norādīja skolēni, ēnot sporta darba organizatoru izvēlējušies tāpēc, ka patīk viss, kas saistīts ar sportu, kā arī patīk organizēt. Viņi atzina, ka šodien uzzinājuši arī kaut ko jaunu, piemēram, par medaļām vai ar ko sākas darbs pie sacensību organizēšanas. “Šī ir ļoti interesanta profesija, jo tu sadarbojies, sarunājies ar kolēģiem par to, kā norisināsies sacensības,” pēc Ēnu dienas atzina Elīza. Jaunieši uzskata, ka šajā darbā nepieciešama drosme, zināšanas, domāšana.

 

Daži skolēni pagaidām vēl nezina, par ko vēlētos kļūt nākotnē, bet dažiem gan ir jau skaidri mērķi – Kārlis vēlas kļūt par bankas vadītāju bet Anastasija sapņo kļūt par olimpisko čempioni vieglatlētikā, barjerskriešanā.

 

Kopumā Jelgavas pašvaldība šogad ēnotājiem piedāvāja vairāk nekā 350 vakances. Jelgavā visvairāk ēnu – 28 – pieteikušās “Sporta servisa centrā”.

 

Foto: Sporta servisa centrs