17.7 °C, 1.1 m/s, 77.5 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaĒnu dienā skolēni iepazīstas ar veselības veicināšanas nozares speciālistu darbu
Ēnu dienā skolēni iepazīstas ar veselības veicināšanas nozares speciālistu darbu
07/04/2022

Trešdien, karjeras izglītības programmas “Ēnu diena 2022” ietvaros, Jelgavas sociālo lietu pārvaldes Veselības aprūpes un veicināšanas nodaļas speciālisti devās iepazīstināt Jelgavas Centra pamatskolas 3. klašu audzēkņus ar savu profesiju un tās specifiku.

Bērni klausījās teorētiskās zināšanas par profesiju, kā arī tika iesaistīti praktiskā nodarbībā par tēmu “Veselīgs dzīvesveids”, iepazīstoties arī ar vienu no Veselības aprūpes un veicināšanas nodaļas speciālista amata pienākumiem – izglītojošu lekciju vadīšanu.

 

Kopā izglītojošajā nodarbībā piedalījās 37 dalībnieki no divām Jelgavas Centra pamatskolas trešajām klasēm. Skolēni bija ieinteresēti, atsaucīgi un labprāt iesaistījās diskusijās un piedalījās aktivitātēs, labāk izzinot gan profesiju, gan veselīgu dzīvesveidu.

 

Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju, rosinot jauniešus domāt par savu nākotni jau skolas laikā. Ēnu diena veicina jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē, ļaujot īstenot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi.

 

Foto un informācija sagatavota

Iestādē “Jelgavas sociālo lietu pārvalde”