16.4 °C, 4.4 m/s, 83.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzņēmējdarbībaAicina piedalīties seminārā par e-adresi, e-parakstu un e-komerciju
Aicina piedalīties seminārā par e-adresi, e-parakstu un e-komerciju
14/04/2022

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) organizē bezmaksas klātienes semināru “2023. gadam gatavs: e-adrese, e-paraksts un e-komercija”. Seminārs notiks 20. aprīlī pulksten 10.

Pēdējo gadu laikā arvien lielāku nozīmi uzņēmējdarbības attīstībā iegūst e‑komercija. Pasākumā būs iespēja tikties ar šīs jomas ekspertu Digitālās aģentūras CUBE nodaļas vadītāju Kārli Smiltenu, kurš palīdzēs labāk izprast e-komercijas pamatprincipus, tiešsaistes pircēju tipus, galvenos aspektus, kas palīdz vai traucē pieņemt lēmumu – pirkt vai nepirkt, kā arī saprast, kādas ir atšķirības iepirkšanās pieredzei fiziskā veikalā, salīdzinot ar pakalpošanās modeli tiešsaistes veikalā, kā arī modelēt iespējamo pirkumu apjomu, iepazīt galvenās platformas un izprast izmaksas e-biznesa uzsākšanai.

 

Lai varētu izmantot e-pakalpojumus, ikvienam iedzīvotājam ir nepieciešams e-paraksts. Par e-paraksta lietošanas priekšrocībām vairāk pastāstīs “Latvijas Valsts radio un televīzijas centra” Korporatīvas komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine. Tāpat sazinoties ar dažādām iestādēm un institūcijām ir nepieciešama e-adrese. Kā tā var noderēt un kā to izmantot, skaidros VARAM  Projektu pārvaldības departamenta nodaļas vadītāja Liene Strazdiņa.

 

Visiem, kuri vēlas iegūt e-parakstu un e-adresi, līdzi jāņem eID karte ar PIN kodiem vai eParaksts mobile, vai personu apliecinošs dokuments un internetbankas piekļuves rīki.

 

Seminārā vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties iepriekš. Elektroniskās reģistrācijas forma pieejama ŠEIT. Papildu informācija, rakstot uz e-pastu uznemejdarbiba@zrkac.jelgava.lv vai zvanot pa tālruni 63012155.

 

 

Informācija sagatavota

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā