24.3 °C, 3.2 m/s, 69.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports“Pavasara vēstnešos” uzvar komanda “Svēte”; apbalvošana 4. maijā
“Pavasara vēstnešos” uzvar komanda “Svēte”; apbalvošana 4. maijā
21/04/2022

Noslēdzies komandu izaicinājums Pavasara vēstneši, kurā dalībniekiem bija jākrāj pieveiktā attāluma kilometri, un tajā uzvarējusi komanda Svēte. Uzvarētāji, kā arī otrās un trešās vietas ieguvēji tiek aicināti uz apbalvošanu 4. maijā pulksten 12 Hercoga Jēkaba laukumā.

Komandu izaicinājums “Pavasara vēstneši” ilga no 14. marta līdz 17. aprīlim. Dalībnieku uzdevums bija krāt aktivitātes kilometrus kājām (iešana, soļošana, skriešana, nūjošana) vai braukšus (skrituļošana, braukšana ar velosipēdu un skrejriteni, airēšana). Komandu rezultāti tika izvērtēti ik pēc nedēļas, piešķirot punktus atbilstoši ieņemtajai vietai pēc nedēļas laikā paveiktajiem kilometriem katrā no veidiem. Uzvarēja komanda, kas, noslēdzoties izaicinājumam, sakrāja vismazāk punktu.

 

Izaicinājumā piedalījās piecas komandas, katrā pa 22 dalībniekiem. 1. vietu ar 16 punktiem izcīnīja komanda “Svēte”, kuras dalībnieki izaicinājuma laikā kopā pieveica 8507 kilometrus (braukšus – 3490,2 kilometrus, kājām – 5016,4 kilometrus). Komandā startēja: Jānis Konutis, Gints Žeigurs, Tomass Neuss-Lucs, Kristīne Stendzeniece, Ivars Klibiķis, Ligita Baltrašjuna, Mārtiņš Veseris, Jeļizaveta Osovija, Diāna Cabija, Ivars Jurbergs, Artjoms Seņins, Dana Rudzīte-Ločmele, Rita Bartuševica, Baiba Ozola, Zane Blumberga, Jeļena Simanoviča, Mārīte Lazda, Alise Griķe, Inese Reine, Dagnija Priede, Inese Sigutenkova, Zaiga Smikarste.

 

2. vietu ar 20 punktiem izcīnīja komanda “Platone”, kuras dalībnieki kopā pieveica 7866,1 kilometru (braukšus – 3281,6 kilometrus, kājām – 4584,5 kilometrus). 3. vieta – komandai “Vircava” ar 32 punktiem un kopā pieveiktu 5943,1 kilometru (braukšus – 3377 kilometri, kājām – 2566,1 kilometrs). 4. vietā ierindojās komanda “Driksa” ar 36 punktiem un kopā pieveiktiem 5225,2 kilometriem (braukšus – 2237,1 kilometrs, kājām – 2986,1 kilometrs). 5. vieta – komandai “Lielupe” ar 46 punktiem (kopā pieveikts 3836,1 kilometrs, no tiem braukšus – 2166,8 kilometri, kājām – 1669,6 kilometri).  

 

Pēc nejaušības principa tika arī noteikts pa vienam dalībniekam no katras komandas, kas saņems pārsteiguma balvu. No komandas “Svēte” pārsteiguma balvu saņems Gints Žeigurs, no komandas “Platone” – Ingūna Eglīte, no komandas “Vircava” – Aija Bartuševica, no komandas “Driksa” – Artūrs Pitrāns, no komandas “Lielupe” – Aija Dūmiņa. Pirmo trīs komandu dalībnieki un pārsteiguma balvu ieguvēji aicināti uz apbalvošanu 4. maijā pulksten 12 Hercoga Jēkaba laukumā.

 

Komandu izaicinājums “Pavasara vēstneši” notika jau otro gadu. Tā ir iniciatīvu cikla “Sportotava” aktivitāte, ko rīko Jelgavas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs” sadarbībā ar distantrace.com. “Sportotava” ir sportisko iniciatīvu cikls, kura mērķis ir mudināt Jelgavas iedzīvotājus nodarboties ar fiziskām aktivitātēm visa gada garumā. Cikla nosaukums “Sportotava” radies no vārdiem “sportot” un “Jelgava” un apzīmē vietu, kurā rast idejas un iedvesmu sporta aktivitātēm. Informācija par iniciatīvu cikla aktivitātēm pieejama mājaslapas www.jelgava.lv “Sporta servisa centra” sadaļā, iestādes sociālo tīklu kontos un Facebook publiskajā grupā “SPORTOTAVA”.

 

Foto: no Sporta servisa centra arhīva