19.9 °C, 5.3 m/s, 39.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaIedzīvotājiem izsūta e-pastu ar lūgumu atjaunot datus par decentralizētās kanalizācijas sistēmu
Iedzīvotājiem izsūta e-pastu ar lūgumu atjaunot datus par decentralizētās kanalizācijas sistēmu
27/04/2022

Šonedēļ darbu uzsākusi Jelgavas valstspilsētas vienotās decentralizētās kanalizācijas informācijas sistēmas elektroniskā versija. Iedzīvotājiem, kuri no 2019. gada pašvaldībā ir reģistrējuši mājsaimniecībā esošo decentralizētās kanalizācijas sistēmu, tiek nosūtīts e-pasts ar lūgumu reģistrēties elektroniskajā sistēmā un aktualizēt informāciju par savas mājsaimniecības decentralizētās kanalizācijas sistēmu.

Pašvaldības operatīvās informācijas centrs (POIC) informē, ka Jelgavā reģistrēto decentralizēto kanalizācijas sistēmu dati šobrīd tiek pārnesti uz jauno elektronisko sistēmu, kura lietotājiem būs saprotamāka un atvieglos pārraudzību visām iesaistītajām pusēm. Iedzīvotājiem, kuri, pašvaldībā reģistrējot decentralizēto kanalizācijas sistēmu, ir norādījuši e-pasta adresi, automātiski tiek izsūtīta e-pasta vēstule. “Iedzīvotājus, saņemot e-pasta vēstuli no adreses https://dks.jelgava.lv/auth/login, aicinām reģistrēties sistēmā un atjaunot informāciju par savas mājsaimniecības decentralizētās kanalizācijas sistēmu,” norāda POIC, papildinot, ka e-pastā arī norādīta informācija par to, kā to izdarīt. Iedzīvotāji reģistrēties un atjaunot datus var divos veidos – pieslēdzoties caur portālu Latvija.lv vai arī ielogojoties decentralizētās kanalizācijas sistēmā, izmantojot savu e-pastu un paroli, kas atsūtīta e-pasta vēstulē. “Datu atjaunošana ir ļoti svarīga. Iespējams, kāds īpašumu jau ir pieslēdzis pilsētas centralizētajai kanalizācijas sistēmai un vairs neizmanto decentralizēto kanalizācijas sistēmu, varbūt kādā adresē ir mainījušies īpašnieki, kontaktinformācija. Aicinām jelgavniekus atbildīgi izturēties pret šo datu atjaunošanu,” uzsver POIC.

 

Jāatgādina, ka Jelgavas pašvaldības administratīvajā teritorijā esoša nekustamā īpašuma īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam ir pienākums sniegt ziņas par sava mājokļa decentralizēto kanalizācijas sistēmu, iesniedzot Jelgavas pašvaldības administrācijai pirmreizējo decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistrācijas pieteikumu. Sīkāku informāciju par to var iegūt ŠEIT.

 

 

Foto: ekrānšāviņš

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē