19.3 °C, 1.2 m/s, 94.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiĢimenes tiekas Uzvaras parkā un bibliotēkā, bet sportisti – Pasta salā
Ģimenes tiekas Uzvaras parkā un bibliotēkā, bet sportisti – Pasta salā
29/05/2022

Ir Jelgavas pilsētas svētku pēdējā diena, kas jelgavniekus un viesus pulcē uz ģimeniskām un sportiskām aktivitātēm. Bērnu atpūtas un rotaļu pilsētiņā Uzvaras parkā aizvadīts rotaļuzvedums Nāc ciemos, dažādas aktivitātes norisinājās Jelgavas Pilsētas bibliotēkā, bet Pasta salā valda sportisks sacensību gars.

Šodien bērnu atpūtas un rotaļu pilsētiņā Uzvaras parkā ar Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra rotaļuzvedumu “Nāciet ciemos!” atklās pasākumu cikls “Brīvdienas Uzvaras parkā”. Papildinot Jelgavas kultūras norišu klāstu, parkā brīvdienās tiks piedāvāta pasākumu programma bērnu auditorijai visas vasaras garumā. Arī nākamnedēļ sestdien, 4. jūnijā, pulksten 11 notiks koncerts “Jelgava sadejo!” un tajā piedalīsies pilsētas bērnu deju kolektīvi. Bet 11. jūnijā pulksten 11 uz koncertu “Jelgava sadzied!” aicinās bērnu vokālie ansambļi. Šajā laikā bērniem paredzētas arī dažādas radošās darbnīcas.

 

Mazus un lielus ciemiņus šodien uzņem Jelgavas Pilsētas bibliotēka. Bibliotēkā ar dažādām aktivitātēm svin Ģimenes dienu ar radošajām darbnīcām, pasaku lasīšanu, eksperimentiem, kā arī bibliotēkas izstāžu galerijā jelgavnieki tika aicināti uz Bibliotekāro kafejnīcu, lai mierīgā un nesteidzīgā atmosfērā baudītu jelgavnieku literatūras virtuvēs gatavoto 20 gadu garumā gan prozā, gan dzejā.

 

Pilsētas svētkos šodien notiek arī dažādas sporta aktivitātes. Pasta salas slidotavā norisinās Jelgavas atklātā 3×3 basketbola turnīra 1. posms, kurā iesaistījusies 31 komanda, un basketbola metienu konkurss. Bet, spītējot lietainajiem un drēgnajiem laikapstākļiem, pludmales volejbola laukumos norisinās Jelgavas atklātā volejbola turnīra 1. posma mači.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē