19.3 °C, 1.2 m/s, 94.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNosvinēta Jelgavas 757. dzimšanas diena!
Nosvinēta Jelgavas 757. dzimšanas diena!
29/05/2022

Ar moto Mēs esam Jelgava nosvinēta pilsētas 757. dzimšanas diena. Sveikti Zelta un Dimanta pāri, skolēni par sasniegumiem mācību olimpiādēs un konkursos, pasniegti pilsētas augstākie apbalvojumi, bet savu vienotību un piederību pilsētai apliecinājām svētku gājienā, kas šogad sasniedza 3536 metrus un tajā piedalījās vairāk nekā 3000 dalībnieku. Iedzīvotāji svētku nedēļas nogalē baudīja arī koncertus, teātri un citas izklaides. Bet svētku kulminācija trīs vakarus bija multimediālā izrāde Atspulgi uz Driksas. Fotogalerijā piedāvājam atskatīties, cik dažādi un emocijām piepildīti bija Jelgavas pilsētas svētki.

Svētku gaidītākais un grandiozākais notikums jau tradicionāli ir svētku gājiens. Pēc divu gadu pauzes, krāšņos tērpos un ar muzikāliem priekšnesumiem savu mīlestību pilsētai apliecināja izglītības iestādes, mākslinieciskie kolektīvi, sporta klubi, uzņēmumi un citas organizācijas. Tāpat svētku gājienu papildināja lielāki un mazāki transportlīdzekļi.

 

Viens no svētku unikālākajiem pasākumiem notika “Pilsētsaimniecības” garāžās – Ādolofa Alunāna Jelgavas teātris pilsētvidē rādīja izrādi Lelde Jauja “Nelegālais koris”. Piektdien pirmatskaņojumu brīvdabas koncertzālē “Mītava” piedzīvoja koncerts veltījums Elgas Igenbergas simtgadei, bet sestdien koncertzālē “Mītava” satikās labākie Latvijas tautas deju ansambļi koncertā “Mēs mīlam dejā”, kuru pašmāju “Lielupe” rīko jau divus gadu desmitus.

 

Spilgtu svētku dienas noslēgumu gan piektdien, gan sestdien un arī svētdien sniedza oriģinālizrāde uz Driksas “Atspulgi”. Tās laikā caur dažādām mākslas izteiksmes formām: mūziku, ūdens ekrānu, video projekcijām, lāzeru stariem un uguns šaltīm, atdzīvojās slēptākie sapņu tēli, kas ar lāzeru palīdzību drosmīgi šķēla debess pamali, lai tūkstoš varavīksnes krāsās izkrāsotu jelgavnieku cerības. Pirmo reizi Baltijā priekšnesumā tika izmantoti lieljaudas uguns efekti, kur uguns debesīs šāvās astoņu metru augstumā.

 

Mēs esam Jelgava!

 

 

Foto: Jelgava.lv, iestāde “Kultūra”/Kristaps Hercs, Raimonds Subatovičs