18.8 °C, 1.8 m/s, 68.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaIedzīvotāji divās dienās Jelgavā pārstrādei nodod gandrīz 2 tonnas elektrotehnikas
Iedzīvotāji divās dienās Jelgavā pārstrādei nodod gandrīz 2 tonnas elektrotehnikas
03/06/2022

Lai veicinātu iespējas iedzīvotājiem no nolietotās elektrotehnikas šķirties videi draudzīgā veidā, Latvijas Zaļais punkts kopā ar SIA “Eco Baltia vide”, “Tet” un “Maxima Latvija” Latvijā īsteno kampaņu “Elektrotehnikas šķirošanās tūre”. Nolietoto elektrotehniku akcijas laikā pieņēma arī Jelgavā – divās dienās 37 iedzīvotāji pārstrādei nodevuši gandrīz divas tonnas iekārtu.

Katram kampaņas dalībniekam elektronikas nodošanas brīdī bija iespēja reģistrēties izlozei par dāvanu kartēm 50 eiro vērtībā. Jelgavā to ieguva Gita un Daiga. Ar uzvarētājiem kampaņas rīkotāji sazināsies individuāli.

 

Kampaņas organizētāji pateicas par atsaucību un dalību Vislatvijas “Elektrotehnikas šķirošanās tūrē” un aicina arī turpmāk šķirot mājsaimniecībās uzkrāto tehniku.

 

Nolietoto elektroniku var nodot atkritumu šķirošanas laukumos, kas šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 70. Mazo tehniku un izlietotās baterijas var nogādāt arī uz tirdzniecības vietām, kur novietotas speciālās šķirošanas kastes. Sev tuvāko vietu, kur nodot nevajadzīgo tehniku, var atrast arī Latvijas Zaļā punkta mājaslapas interaktīvajā kartē ŠEIT.

 

Kampaņas rīkotāji atgādina, ka visa veida elektrotehnika ir videi kaitīgie atkritumi. To sastāvā var būt bīstamas vielas, kas, nonākot dabā, var atstāt būtisku negatīvu ietekmi ne tikai uz apkārtējo vidi, bet arī uz cilvēka veselību. Tāpēc ir būtiski atbrīvoties no nokalpojušās un nevajadzīgās elektronikas videi draudzīgā veidā.

 

Jāpiebilst, ka ikdienā nolietoto elektrotehniku Jelgavā bez maksas var nodot dalīto atkritumu šķirošanas laukumos Salnas ielā 20, Paula Lejiņa ielā 6 un atkritumu šķirošanas kompleksā Ganību ielā 84. Sīkāka informācija pieejama SIA “Zemgales EKO” mājaslapā www.zemgaleseko.lv. 

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē