18.4 °C, 1.7 m/s, 95.7 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaIzlaidumu svin Jelgavas Amatu vidusskolas un Jelgavas tehnikuma jaunie profesionāļi
Izlaidumu svin Jelgavas Amatu vidusskolas un Jelgavas tehnikuma jaunie profesionāļi
29/06/2022

Šodien izlaidums ir Jelgavas Amatu vidusskolas un Jelgavas tehnikuma absolventiem. Profesionālo kvalifikāciju Amatu vidusskolā iegūst 67 jaunie speciālisti – pavāri, konditori, tērpu izgatavošanas un stila speciālisti, programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītāji, vizāžisti, frizieri, virtuves darbinieki un montāžas darbu atslēdznieki –, bet Jelgavas tehnikumā šodien kvalifikācijas diplomu saņēma 113 jaunie viesmīlības pakalpojumu, klientu apkalpošanas speciālisti, datorsistēmu tehniķi un apdares darbu tehniķi. Pavisam šo skolu šogad beidz 199 jaunieši.

 

Amatu vidusskolu absolvē arī Simtgades stipendijas saņēmēja Vineta Zavicka, jaunā tērpu izgatavošanas un stila speciāliste. Skolā norāda, ka Vineta ir centīga, mērķtiecīga, draudzīga, izpalīdzīga un ar lielu atbildību izturas gan pret mācībām, gan pret jebkuru viņai uzticēto darbu. 2021. gada vasarā Vineta devās praksē uz Maltu “Erasmus+” projektā, kur pie vietējā uzņēmēja šuva kāzu kleitas. Kā atzīst jauniete, gūtā pieredze noteikti palīdzēs turpmākajā karjerā. Savukārt šogad mācību praksē Vineta bija šūšanas salonā Dobelē pie ļoti zinošas un profesionālas drēbnieces Anželikas Safronovas. Darbnīcas īpašniece atzinīgi vērtē Vinetas prasmes un augsto atbildību pret uzticēto darbu, norādot, ka viņa ir liels palīgs un daudzsološs jaunais profesionālis tērpu izgatavošanā. Vineta ir pārliecināta, ka ir izvēlējusies sev piemērotāko profesiju un tieši apģērbu izgatavošana ir veids, kā viņa var apliecināt savu talantu, realizēt savas idejas un apliecināt zināšanas.

 

Jelgavas tehnikumā daļa jauno speciālistu – 28 automehāniķi, 19 programmēšanas tehniķi, 18 mēbeļu galdnieki un 21 inženiersistēmu būvtehniķis – izlaidumu svinēja jau pirms Līgo, 22. Jūnijā, bet šodien kvalifikācijas diplomu saņēma 47 viesmīlības pakalpojuma speciālisti, 24 datorsistēmu tehniķi, 26 klientu apkalpošanas speciālisti, 16 apdares darbu tehniķi. Jaunajai klientu apkalpošanas speciālistei Sintijai Bondarenko izlaidumā pasniegta Simtgades stipendija. Izglītības iestādē norāda, ka Sintija mācījusies tikai uz labi un teicami, ir bijusi sportiska, sabiedriski aktīva grupas vecākā visus četrus gadus un pārstāvējusi skolu olimpiādēs, konkursos un sacensībās.  

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē