18.4 °C, 1.7 m/s, 95.7 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaSākas elektroniskā pieteikšanās LLU pamatstudijām
Sākas elektroniskā pieteikšanās LLU pamatstudijām
05/07/2022

No 5. jūlija sākas elektroniskā pieteikšanās 24 LLU pamatstudiju programmām, izmantojot e-pakalpojumu portālu www.latvija.lv, bet no 12. līdz 18. jūlijam notiks uzņemšana/pieteikumu apstiprināšana klātienē pamatstudiju un maģistra programmās, savukārt doktora programmās tā plānota no 15. līdz 30. augustam.

Pamatstudiju programmās studijas var uzsākt ikviens, kurš ieguvis vidējo izglītību. Pieteikuma izveide ir pirmais solis, lai piedalītos 2022./2023. studiju gada uzņemšanas konkursā. Pieteikumu varēs apstiprināt arī elektroniski līdz 18. jūlija pulksten 16. Taču svarīgi atcerēties, ja pieteikuma apstiprināšana e-pakalpojumā neizdodas, tad  studētgribētājiem obligāti jāveic arī otrais solis – jāapstiprina elektroniskais pieteikums klātienē no 12. līdz 18. jūlijam un jāuzrāda personu apliecinošie un izglītības dokumenti.

 

Elektroniskā pieteikšanās portāla www.latvija.lv/studijas e-pakalpojumā “Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās” ir pieejama LLU īstenotajās pamatstudiju programmās:

 

• biozinātnēs – Lauksaimniecība, Mežzinātne, Veterināmedicīna;

• inženierzinātnēs – Ainavu arhitektūra un plānošana, Būvniecība, Būvniecība (1. līmeņa), Datorvadība un datorzinātne, Dizains un amatniecība, Ģeoinformātika un tālizpēte, Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai, Kokapstrāde, Lauksaimniecības inženierzinātne, Lietišķā enerģētika, Mašīnu projektēšana un ražošana, Mežinženieris, Pārtikas kvalitāte un inovācijas, Pārtikas produktu tehnoloģija, Vide un ūdenssaimniecība, Zemes ierīcība un mērniecība;

• sociālajās zinātnēs – Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība, Ekonomika, Komercdarbība un uzņēmuma vadība, Komerczinības (1. līmeņa), Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija.

 

Kopumā LLU jaunajiem studētgribētājiem 2022./2023. studiju gadā piedāvā 1165 valsts finansētās pamatstudiju vietas jeb budžeta vietas, un uz jebkuru no tām var pretendēt, aizpildot elektronisko pieteikumu. Turklāt konkursā tiek piedāvātas arī maksas studiju vietas.

 

Vecumam nav nozīmes! Uzņemšanas konkursā par studiju vietām var piedalīties gan tie vidējās izglītības iestāžu absolventi, kuri ir kārtojuši centralizētos eksāmenus, gan tie, kuri vidusskolas gaitas beiguši līdz 2004. gadam un centralizētos eksāmenus nav kārtojuši. Savukārt, ja jau esat ieguvuši augstāko izglītību kādā nozarē, ir iespējams piedalīties pamatstudiju konkursā atkārtoti un sekmīga rezultāta gadījumā iegūt izglītību arī citās nozarēs.

 

Svarīgi zināt! Ja studētgribētājs vidējo izglītību ir ieguvis Latvijā un vidējās izglītības dokumenta dati ir pieejami vienotajos valsts reģistros, dokumentu uzrādīšana klātienē nebūs nepieciešama. Savu elektroniski izveidoto pieteikumu viņš varēs apstiprināt pats.

 

Tāpat arī attālumam līdz Jelgavai nav nozīmes! Apstiprināt elektronisko pieteikumu vai pieteikties LLU pamatstudijām klātienē jūlija sākumā būs iespējams jebkurā no vienotās uzņemšanas augstskolu uzņemšanas kontaktpunktiem. Tā kā LLU piedalās vienotajā augstskolu uzņemšanas sistēmā, studiju pretendentiem būs pieejami 24 klātienes punkti visā Latvijas teritorijā. Līdz ar to, ja jaunais studētgribētājs savās studiju prioritātēs būs norādījis kādu no iepriekš minētajām LLU studiju programmām, elektronisko pieteikumu viņš varēs apstiprināt vai nu LLU uzņemšanas kontaktpunktā Jelgavas pilī (Lielā iela 2, Jelgava), vai arī kādā citas augstskolas, kas piedalās vienotajā uzņemšanā, kontaktpunktā. Detalizēta informācija par augstskolu kontaktpunktu atrašanās vietām un darba laikiem aplūkojama šeit.

 

Savukārt no 12. līdz 18. jūlijam ikvienam ir iespēja klātienē pretendēt uz kādu no studiju vietām visās pamatstudiju un maģistra studiju programmās. Plašāka informācija par LLU studiju programmām pieejama šeit.

 

Uzņemšanas kontaktpunkts Jelgavas pilī būs atvērts no 12. līdz 18. jūlijam darbdienās no pulksten 9 līdz 18, sestdienā no pulksten 10 līdz 13.

 

Plašāka informācija par uzņemšanu atrodama mājaslapā www.llu.lv, sadaļā “Nāc studēt”. Jautājumu gadījumā var sazināties ar universitātes uzņemšanas speciālistu pa tālruni 20227755 vai e-pastu ukom@llu.lv.

 

Jāpiebilst, ka no 2022. gada 1. septembra LLU jaunais nosaukums būs Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte. Universitāte saglabās visus tajā īstenotos studiju virzienus un turpinās attīstīt jaunas studiju programmas.

 

 

Foto un informācija: LLU