19.2 °C, 1.3 m/s, 91.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas vieglatlētiem divas uzvaras Baltijas čempionātā
Jelgavas vieglatlētiem divas uzvaras Baltijas čempionātā
22/07/2022

Igaunijas pilsētā Jehvi aizvadīts Baltijas U-16 komandu čempionāts. Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) vieglatlēti Latvijas izlases sastāvā izcīnīja divas uzvaras.

Latvijas izlasē bija iekļauti divi Jelgavas BJSS vieglatlēti: šķēpmetējs Renārs Ragovskis un skrējēja Sanija Gasparoviča. Renārs uzvarēja šķēpmešanā ar rezultātu 53,85 metri, savukārt Sanija uzvarēja 800 metru skrējienā ar rezultātu 2:21,05 minūtes. “Sanija uzstādīja jaunu personīgo rekordu, arī Renārs bija ļoti tuvu savam labākajam rezultātam. Man ir prieks un lepnums par Jelgavas vieglatlētiem,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” norādīja Renāra trenere Santa Lorence, sakot paldies par sadarbību arī trenerim Andim Anškinam, kurš palīdz Renāram slīpēt tehniskās nianses. Sanijas treneris ar Markuss Anzenavs. Jāpiebilst, ka no katras Baltijas valsts katrā disciplīnā drīkstēja startēt divi sportisti.

 

Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunijas jaunie vieglatlēti ar 285 punktiem. Latvijai – 248 punkti un 2. vieta, Lietuvai – 193 punkti un 3. vieta, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība. Latvijas zēni un meitenes izcīnīja uzvaru 13 disciplīnās un 19 disciplīnās sasniedza sezonas labāko rezultātu. Labots arī Latvijas rekords 110 metru barjerskrējienā U-16 zēniem.

 

Foto: no personīgā arhīva