19.2 °C, 1.3 m/s, 91.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsMājiniekiem labs starts Jelgavas atklātajā jaunatnes čempionātā airēšanā
Mājiniekiem labs starts Jelgavas atklātajā jaunatnes čempionātā airēšanā
25/07/2022

Nedēļas nogalē aizvadīts Jelgavas atklātais jaunatnes čempionāts airēšanā. Mājinieki izcīnīja septiņas medaļas – trīs zelta, trīs sudraba un vienu bronzas.

Čempionātā airētāji sacentās trīs vecuma grupās: junioriem A (2004.–2005. dzimšanas gads), junioriem B (2006.–2007. dzimšanas gads) un junioriem C (2008. gadā dzimušie un jaunāki). Airētāji visās vecuma grupās sacentās divniekos, izņemot jaunākā vecuma zēnus – viņi sacentās četriniekos. Vispirms airētāji veica 1000 metrus ar atsevišķu startu. Pēc rezultātiem ekipāžas tika sarindotas vietu secībā, kas tika ņemta vērā fināla braucienā 500 metru distancē – finālā startēja pa četrām ekipāžām pēc ieņemtās vietu secības: 1.–4. vieta, 5.–8. vieta un tā tālāk.

 

A grupā Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) audzēkņiem Andrejam Kļaviņam un Patrikam Strazdam uzvara.

 

B grupā mājinieki kāpa uz diviem augstākajiem pjedestāla pakāpieniem. Uzvarēja divnieks Valters Sējāns un Emīls Niks Donovs, savukārt sudrabs Svenam Edgaram Elksnim un Jānim Eglājam.

 

C grupā uzvaru izcīnīja Liāna Sadigova un Beāte Bondare. Sudraba medaļa četriniekam Edgaram Rinčam, Marekam Šulcam, Edgaram Slakterim un Maksimam Saveļjevam un divniekam Alijai Minājevai un Martai Plūdumai. Bronza četriniekam Markam Lulbergam, Ņikitam Petrikam, Kristeram Liepiņam un Renāram Jātniekam.

 

“Jelgavnieki ir malači! Mēs ar treneri Evitu Jaunbaueri lepojamies ar jums!” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” norādīja Jelgavas BJSS airēšanas trenere Agita Puriņa.

 

Jelgavas atklātais jaunatnes čempionāts airēšanā bija īpašs, jo bija viens no airēšanas 150 gadu jubilejas pasākumiem. Airēšanas sporta veida Latvijā pirmsākumi meklējami Rīgā, Jelgavā airēšana ienāca nepilnus 20 gadus vēlāk, kad 1890. gadā tika dibināts Jelgavas Airētāju klubs, kam tolaik piederēja telpas un laivu šķūnis pie Driksas.

 

Jelgavas atklāto jaunatnes čempionātu rīkoja Jelgavas BJSS ar pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs”.

 

Tagad Andrejs Kļaviņš un Patriks Strazds ar treneri Agitu Puriņu devušies uz pasaules junioru čempionātu, kas no 27. līdz 31. jūlijam notiks Itālijā.

 

Foto: Sandra Bremze